1. Call of Duty: Warzone loopt nu op 120 fps op Xbox Series X

Call of Duty: Warzone loopt nu op 120 fps op Xbox Series X

PlayStation 5-versie draait nog wel op 60 fps

Warzone, de battle royale-game in de Call of Duty-franchise, ondersteunt nu 120 frames per seconde op Xbox Series X.

Infinity Ward heeft de optie zonder een officiële aankondiging via een update toegevoegd aan de Series X-versie. Het werd van te voren ook niet in de patch notes voor de update genoemd.

In de beschrijving op de Microsoft Store valt nu te lezen dat zowel Warzone als Modern Warfare in 120 frames per seconde gespeeld kunnen worden. Digital Foundry meldt dat 120 fps nu inderdaad het streven is, en dat de game inmiddels tussen de 100 en 120 fps loopt.

Op PlayStation 5 lijkt Warzone nog wel in 60 frames per seconde te draaien, zo blijkt uit een test van Digital Foundry. Het is niet duidelijk of dit in de toekomst nog gaat veranderen.

Warzone.jpg

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind dat Microsoft een erg sterke indruk maakt. Geen geluiden over dingen die niet of gebrekkig werken. Het werkt goed, en vanaf moment 1 krijg je gewoon de maximale kwaliteit qua 4K en aantal fps. Ik zit (nog) in de PS5-trein maar ik vind dat de geluiden die over PlayStation naar buiten komen (naast de geweldige controller en de mooie beelden) iets minder hartverwarmend zijn. Lijkt allemaal wat stroever te zijn. Geen 1440p, je kunt niet instellen dat je games op 60fps wilt spelen (Xbox wel). Wanneer je een externe hdd of ssd gebruikt komt de PS5 ook in de problemen.

  Ik neig ernaar om toch iets langer af te wachten en misschien later alsnog voor de Xbox te gaan. Wie weet wat er nog meer naar voren gaat komen.
 • @Rickieboy649
  Er zijn anders wel een aantal problemen met de Series consoles. Met name de discdrive stopt er snel mee
 • @wesleyb93 oh echt? Kijk, dat heb ik dan weer niet gehoord.
 • @Rickieboy649
  Daar zou ik me niet bepaald zorgen over maken. De filmpjes die er daarvan rondgaan zijn allemaal vreemd. 1tje drukt eerste 5 keer supersnel op eject om daarna de disc zonder doorduwen erin te stoppen, er lijkt ook al iets in te zitten. Bij een andere stopt iemand de disc niet ver genoeg uberhaubt en er is een filmpje van iemand met een tikkend geluid. Gezien de hoeveelheid consoles al in omloop en wat er viraal gaat vind ik de problemen van de consoles echt minimaal, op facebook groep met 10000en is er een enkele melding van zichzelf uitschakelende seriesx. Ps5 aan andere kant hoor lees ik vooralsnog ook weinig behalve iets met downloadloop maar schijnt ook kleinschalig te zijn.
 • @Rickieboy649
  Hmm, kijk de vergelijkingfilmjes van dmc en ac valhalla eens. Ps5 doet het daar niet slechter hoor.
 • @Jowy nee, PS ziet er ook echt wel mooi uit. Maar ik begreep dat wanneer je geen HDMI 2.1 hebt je dus geen 4K 120hz kan gebruiken. Dat je dan dus aangewezen bent op 1080p 120hz waar je op Xbox ook 1440p 120hz kan gebruiken. Ik koop zo’n apparaat niet voor 1080p 😛 of heb ik dit verkeerd begrepen? Heb het gehoord in een video van Digital Foundry.
 • @Rickieboy649
  Oh, daar weet ik zelf eigenlijk niet het fijne van.
 • @Jowy in het volgende filmpje vanaf minuut 13 hebben ze het erover

  https://youtu.be/GIIhJqTERls

  Maar nu ik het zo terug hoor kan het ook zijn dat het een “probleem” is van de gameontwikkelaar en niet van de PlayStation. Ik dacht dat ik best goed Engels kan, maar als ik heb geen verstand van techniek en technische termen. Als het dan ook nog in het Engels besproken wordt, heb ik helemaal moeite om het goed te volgen 😛
 • @Rickieboy649
  Die 1440p is toch alleen relevant voor "pc schermen" zag ik laatst iemand hier op IG zeggen?
 • @blue_blade_3 geen idee? Ik heb er weinig verstand van, maar wat jij zegt hoor ik die gasten van Digital Foundry niet zeggen in dit filmpje. Die hebben het over de PlayStation 5.
 • @Jowy
  Ze zitten vooralsnog volledig on par met elkaar, zelfs de laadtijden. Het is haast alsof ze exact dezelfde inputsettings hebben meegekregen. Iets wat ook blijkt in de watchdogs series x test van digital foundry waaruit te zien is dat ubisoft precies de zelfde settings voor ac en watchdogs gebruikt voor beide consoles.
  Op voorhand zou je misschien gokken op iets stabielere framerate of resolutie vasthouden van serx en sneller laden van ps5 maar niks ervan nog waar echt onderscheidt zit in de tests so far.

  Denk dat je beide consoles geweldige tijden gaat meemaken. Voorlopig geniet ik van series x maar ps5 tracht ik woensdag mn slag voor te slaan voor last minute preorder. Gezien spidey naar mij roept!
 • Wat een nutteloos nieuws dit!
  Vermeld dan ook gelijk de resolutie erbij als je dan toch plaatst dat het spel loopt met 120fps.
  De xbox series x doet 120fps in 1080p tot 1440p.
 • @Dutchmercenary Nutteloos? Warzone speelt heerlijk in 120 fps op mijn series X. Lovely!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren