1. Capcom aangeklaagd wegens onrechtmatig gebruik foto's voor Resident Evil

Capcom aangeklaagd wegens onrechtmatig gebruik foto's voor Resident Evil

Het zou om meer dan tachtig gebruikte foto's gaan

Designer Judy A. Juracek heeft een rechtszaak aangespannen tegen Capcom. Volgens haar heeft het bedrijf haar foto's onrechtmatig gebruikt in verschillende Resident Evil- en Devil May Cry-games.

Juracek heeft in 1996 een boek genaamd Surfaces uitgebracht met daarin 1200 foto's die ze zelf heeft genomen. Ook werd het boek geleverd met een cd-rom met de foto's, die alleen commercieel gebruikt mogen worden wanneer men een licentie koopt. 

Volgens Juracek heeft Capcom minstens tachtig van haar foto's gebruikt - zonder een licentie te kopen - voor meer dan tweehonderd verschillende situaties binnen games. Zo zou Capcom een foto van gebroken glas hebben gebruikt voor het ontwerpen van het Resident Evil 4-logo. Ook zou Capcom een foto van een herenhuis hebben gebruikt in die game.

Juracek gebruikte de datalek van Capcom vorig jaar om aan bewijsmateriaal te komen. Uit die datalek verscheen divers artwork van Capcom-games in hoge resolutie. Volgens Juracek heeft minstens één van de Capcom-illustraties dezelfde bestandsnaam als de foto op de cd-rom van haar boek.

Juracek wil meer dan 12 miljoen dollar aan schadevergoeding ontvangen van Capcom. Voor elke gebruikte foto wil ze los ook nog 2500 tot 25.000 dollar ontvangen. Capcom laat aan Polygon weten "op de hoogte te zijn van de rechtszaak", maar geeft verder geen details.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • man kansloos hoor dit….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren