1. Capcom en Bandai Namco delen meningen PlayStation 5

Capcom en Bandai Namco delen meningen PlayStation 5

Snelle laadtijden en 3D audio belangrijk

Jun Takeuchi, Hoofd van Consumer Games Development Division bij Capcom, en Katsuhiro Harada, regisseur en producent bij Bandai Namco, hebben in een interview met Famitsu hun ideeën over de PlayStation 5 gedeeld.

Takeuchi heeft het gevoel dat Sony serieus is over het verbeteren van de gebruikerservaring. De kortere laadtijden en het effciënte gebruik van geheugen zal de wachttijden van spelers aanzienlijk verminderd. Takeuchi heeft gewerkt aan Resident Evil en de Devil May Cry-serie. Hij gelooft dat er veel potentie zit in de next gen-console. Als het aankomt op de verbetering van de verwerkingstijden en opslagsnelheden, zullen de kansen voor actiegames flink verbeterd worden. In de toekomst wil hij graag gebruik maken van de prestatie van de next gen-console.

Daarnaast denkt Takeuchi dat de nieuwe console een omgeving zal bieden die het makkelijker maakt voor Capcom om hun technische vaardigheden te tonen. Zo wil hij de virtual reality-aspecten in Resident Evil 7 een stap verder brengen. Takeuchi verwacht dat de nieuwe hardware realistischere ervaringen kan bieden.

PlayStation 5

Harada, die aangeeft een hardcore pc-gamer te zijn, heeft ook zijn mening over de nieuwe console klaar. Als zowel de opslag als de cache solide zijn, betekent dat, dat we teruggaan naar de arcadeboard-eeuw van tussen de jaren tachtig en de jaren negentig. In die tijd was de data van games licht en de chips waren op ROM en RAM gelokaliseerd.

Harada ziet 3D audio als welkom element voor een thuisconsole voor het verbeteren van de ervaring en betrokkenheid. Persoonlijk wil hij graag gebruik maken van deze feature voor mensen met een visuele handicap.

Hij hoopt voor de beste ervaring met de nieuwe console dat de nieuwe console scherpe gameplay biedt met hardware, die spelers zelf thuis kunnen installeren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Zolang we maar van dat vervelende *copying* af zijn. Wat kan dat bij sommige games lang duren.
  • @ShadowhunterrX
    Je bedoelt tijdens de 'installatie'? Dat is inderdaad wel vervelend. Bij sommige games duurt dat langer dan de daadwerkelijke download.
  • @ShadowhunterrX
    Het installeren zelf zal met een SSD een stuk vlotter zijn, maar het liefst zie ik dat de boel ongecomprimeerd wordt gedownload richting schijf. Scheelt ook weer qua ruimte die je moet reserveren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren