1. Capcom: ‘Onze engine is gemaakt voor next-gen’

Capcom: ‘Onze engine is gemaakt voor next-gen’

Tijd voor een nieuwe generatie

Capcoms RE Engine is klaar voor next-gen consoles. Dat meldt de uitgever in een recente investeerdersbijeenkomst.

Volgens Capcom heeft de engine verschillende succesvolle games voortgebracht en is deze ontwikkeld met next-gen gamen in het achterhoofd.

“De games die deze generatie zijn ontwikkeld in de RE Engine zijn goed ontvangen en in de vroege ontwikkelstadia hebben we de mogelijkheid behouden om de engine aan te passen voor next-gen ontwikkeling. Daarom zien we de RE Engine als een van de sterke punten die bijdragen aan de volgende generatie game-ontwikkeling.”

Capcom bracht dit jaar twee games uit in de RE Engine, namelijk de Resident Evil 2-remake en Devil May Cry 5. Beide games werden geprezen om de soepele gameplay die zich richt op 60fps. Ook kondigde Capcom tijdens PlayStation State of Play de Iceborne-uitbreiding aan voor Monster Hunter World.

Zeer waarschijnlijk onthult Microsoft haar plannen voor next-gen consoles tijdens E3 2019. Volgens geruchten komt de fabrikant met twee verschillende consoles, die de codenamen Lockhart en Anaconda dragen.

Devil May Cry 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Laat de nieuwe generatie maar beginnen hoor! GTA6, Cyberpunk, … ik ben er klaar voor!
  • @casartelli
    Ik ook. Maar ik denk dat we nog even tot volgend jaar moeten wachten :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren