1. Capcom hint in enquête naar meer Resident Evil-delen en remakes

Capcom hint in enquête naar meer Resident Evil-delen en remakes

En zou men er een next-gen console voor aanschaffen?

Via een enquête op Capcom's website vraagt de uitgever of men interesse heeft in nieuwe Resident Evil-spellen.

In de enquête vraagt Capcom of fans nieuwe remakes van Resident Evil-games zouden kopen, en of men interesse heeft in nieuwe delen. Er wordt zelfs gevraagd of men er een nieuwe console voor zou kopen - waarmee Capcom lijkt te willen weten of spelers een PlayStation 5 of Xbox Series X zouden aanschaffen voor een nieuwe Resident Evil-titel.

Dat deze vragen gesteld worden in een enquête, betekent natuurlijk niet dat Capcom werkt aan een nieuwe Resident Evil. Natuurlijk is het wel mogelijk dat na de pas verschenen remake van Resident Evil 3 het bedrijf achter de schermen werkt aan nog meer games. Zo hopen fans op remakes van Resident Evil 4 en Code Veronica, en werkt Capcom volgens eerdere geruchten aan Resident Evil 8. Dit is vooralsnog echter niet officieel aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou toch geweldig zijn om Resident Evil 4 op de nieuwe console te zien? Ik koop sowieso een van de nieuwe consoles, wss de PS5, dus dan zou RE4 er absoluut komen.

  Voor mij een van de beste games ooit gemaakt.
 • Resident Evil 4 vind ik de beste RE ooit gemaakt, deze mag van mij zeker in een remake uitkomen. Maar een re-remake van deel 1, met wat extra toevoegingen, bv. gefuseerd met deel 0, lijkt me ook heel tof!

  Code Veronica nooit gespeeld, dus laat maar komen!
 • @Monojaxx

  ik vind RE4 een hele goede game, maar staat zo ver van het format van de eerdere delen af dat ik niet echt van de 'beste' RE kan spreken. Hadden ze het een andere naam en personages gegeven dan had dit namelijk een opzichzelfstaande franchise kunnen zijn.

  Als het gaat om pure RE, dan ga ik voor de remake van deel 1 die destijds voor de Cube uitkwam.Bang zijn in games kende ik nog niet echt, maar RE1 liet mij echt angst voelen. Een maat van mij, waar de game van was, heeft mij de game gegeven omdat hij hemzelf niet meer durfde te spelen.

  RE4 is een van mijn all-time fav's. Heb laatst voor weinig via de PS-store een HD-versie van de game gekocht. Wederom in één ruk uitgespeeld (al was het stilstaan en schieten wel enorm wennen).
 • @benjaminben

  Ben het deels met je eens, het horror / survival aspect had je min of meer alleen in deel 0 en 1 (de mansions doen het hem), vanaf deel 2 werd dit al steeds minder. Wat ik alleen sterk vind aan deel 4 is de setting (Europees afgelegen dorpje ergens in Spanje?), maar ook de insteek…soort van sekte waar je in terecht komt. En die bosses waren zó gaaf!
 • @benjaminben

  Mijn eerste Resident Evil die ik volledig heb uitgespeeld was deel vier. Wat ik zo vet vond is net als Monojaxx ook noemt de setting. Het herfstachtige boss was zo creepy en afgelegen…

  Het was wel veel meer actiegericht dan de eerdere delen (die ik pas veel later volledig speelde) en daar vind ik wel dat je een punt hebt dat het totaal anders is dan de eerdere delen. Echt eng in vergelijking met RE1 en RE2 was deze dan ook niet. Eerder spannend, omdat je continu onder druk stond.

  Heb best zin om deze game te spelen nu. Kom maar op met die remake:P
 • @Luigi1985

  ik vond idd juist de setting erg tof, ook omdat deze zo afwisselend was. Maar de afgelegen setting verkies ik zwaar boven wat RE5 en RE6 deden. Vooral de setting in RE5 wist mij totaal niet te grijpen, die kwam ook echt op de markt in de tijd dat werkelijk iedere game een mus en mos bruin filter had. Het leek wel of alle games zich toen afspeelden in uitgedroogde en warme omgevingen. Dit is een juist een setting die ik niet best trek. Doe mij maar bos en natuur wat dat betreft. En dit deed RE4 super, de omgevingen waren dan ook een belangrijke reden waarom ik deze game zo tof vond. De Bsoo-fights ook trouwens, al voelen ze nu wat gedateerd aan, maar hé dat mag ook wel he ;)
 • @benjaminben

  Het is voor mij denk ik wel een jaar of acht geleden dat ik de game voor het laatst speelde, maar ik herinner me dat gevecht met Krauser (?) nog goed en ook het gevecht met dat monster in het water.

  RE5 vond ik wel leuk om te spelen, maar inderdaad heel wat minder dan het vierde deel.
 • @benjaminben

  Resident evil 2 op de ps1. Daar had ik echt nachtmerries van.
 • Waar ik nu eigenlijk graag een remake van zou willen zien is Dino Crisis en dan voornamelijk van deel 1 en 2. Deel 3 mogen ze van mij laten zitten ;)
 • Billy Crawford - Keep on tracking me
 • Als ze originele content gaan schrappen waardoor ze de lengte van de game aantasten zoals ze met RE3 remake hebben gedaan, hoeft het niet voor mij. RE3 remake kon de beste RE worden als ze niets hadden geschrapt van de originele RE3 en de puzzels erin hadden gelaten. Wat bezielde Capcom om zoiets doms te doen?
 • @Krimson Sinister

  Oh ok, wist niet dat ze het eea geschrapt hadden. De orginele RE 3 nooit gespeeld. Is er erg veel geschrapt, en waar moet ik dan aan denken?
 • Een gerucht, maar klinkt opzich goed!

  https://nl.ign.com/resident-evil-8-tba/121887/news/gerucht-resident-evil-8-heet-resident-evil-village
 • Dit keer wel een volledige game graag met fatsoenlijke puzzels en redelijke speelduur dus. Die 5 uur van resident evil 3 is echt te kort. Ik voel me redelijk genaaid voor die 60€.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren