1. Carmen Sandiego-film in ontwikkeling door Netflix

Carmen Sandiego-film in ontwikkeling door Netflix

Er is een live-action film over de avonturen van de educatieve videogameserie Carmen Sandiego in ontwikkeling door Netflix.

Dat laat Deadline.com weten. De filmwebsite meldt dat actrice Gina Rodruguez, onder meer bekend van haar met een Golden Glode geprezen hoofdrol in Jane the Virgin, de rol van Carmen Sandiego op zich gaat nemen en de film via haar bedrijf I Can & I Will Productions gaat produceren.

De film wordt een uitbreiding van de animatieserie die Netflix in april 2017 al had aangekondigd en verschijnt ergens in 2019 .

Carmen Sandiego is een gameserie gericht op kinderen waarin ze de rol aannemen van detectives die achter Carmen Sandiego aanzitten. Carmen is een internationale superdief die gestopt moet worden door de speler. De eerste titel van de videogameserie, die al 1983 in de Verenigde Staten op een Apple verscheen, had als titel 'Where in the World is Carmen Sandiego?' en hadden spelers de opdracht om Carmen Sandiego op te sporen. Om verder te komen moesten er allerlei aardrijkskundige vragen juist beantwoord worden.

De eerste zeven delen uit de Carmen Sandiego-serie waren enorm succesvol en kregen allemaal een award van SPA Excellence in Software Awards. Verder kreeg de serie eerder al een eigen tv-serie, boek, strip en bordspel te krijgen. De meest recente game is Carmen Sandiego Returns, die in 2015 uitkwam voor iOS en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren