1. CD Project Red niet in gesprek met Microsoft over onttrekking van Cyberpunk 2077

CD Project Red niet in gesprek met Microsoft over onttrekking van Cyberpunk 2077

Gamerecensenten komen terug op hun oordeel

Er lopen momenteel geen gesprekken tussen Microsoft en CD Project Red over het verwijderen van Cyberpunk 2077 uit de Microsoft Store.

Dat blijkt uit een uitspraak van Adam Kicinski, mede-CEO bij CD Projekt Red. "Er lopen momenteel geen vergelijkbare discussies met Microsoft", aldus Kicinski.

De uitspraak komt voort uit het nieuws dat Cyberpunk 2077 voor onbepaalde tijd uit de PlayStation Store is gehaald.Dit als gevolg van de problematische lancering van Cyberpunk 2077.

De game verscheen op 10 december op PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia en is via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Het spel wordt op alle systemen geplaagd door bugs, maar op Xbox One en PlayStation 4 draait het spel beduidend slechter dan op de andere platforms.

De vele bugs en beduidend slechtere prestaties op Xbox One en PlayStation 4 hebben er niet alleen toe geleid dat de aandelen van CD Project Red drastisch zijn gedaald, maar ook dat verschillendegamerecensenten terugkomen op hun oordeel. Zo ook Bastiaan Vroegop van nu.nl.

Vroegop beoordeelde Cyberpunk 2077 in eerste instantie met vier van de vijf sterren. De journalist maakte vandaag echter bekend dat hij dit heeft teruggeschroefd naar 3 sterren vanwege de grote problemen op consoles.

Gamer.nl-hoofdredacteur Lucas May geeft in een uitspraak aan dat Gamer.nl in de toekomst beter hun best gaat doen om meerdere versies van grote games onder de loep te nemen voordat er een oordeel wordt geveld.

"Op Gamer.nl hebben wij specifiek de pc-versie met een 8 beloond. In het artikel Cyberpunk 2077: onze ervaringen op de consoles kan je de ervaringen van meerdere redacteuren en lezers vinden over de ervaringen op console. Uiteraard houden wij het laatste nieuws rondom Cyberpunk 2077 nauwlettend in de gaten. In de toekomst gaan we op Gamer.nl ons best doen om meerdere versies van grote games te bekijken voor de review.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • "In de toekomst gaan we op Gamer.nl ons best doen om meerdere versies van grote games te bekijken."

    Ik vind het vreemd dat de manier van reviewen moet worden aangepast voor deze hype. Los van het feit dat ik jullie niet zo snel zie benchmarken (niet bot bedoeld).
    Blijf het lekker op de zelfde manier doen, en ga je niet indekken voor de praktijken van een uitgever. Zoals je ziet worden deze vanzelf gestraft, althans.. Bijna altijd (Cold War..).

    Refunden is op Xbox overigens ook "makkelijker" gemaakt inmiddels.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren