1. CD Projekt Red wil Cyberpunk op next-gen lanceren

CD Projekt Red wil Cyberpunk op next-gen lanceren

E3 2019 wordt 'de belangrijkste ooit'

CD Projekt Red is druk bezig met de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. De game wordt ontwikkeld voor huidige systemen, maar de ontwikkelaar geeft aan dat ze de game graag op de volgende generatie platformen uitbrengen. Bovendien breidt de ontwikkelaar uit voor een AAA-game die in 2021 uit moet komen.
Cyberpunk 2077

Tijdens een bespreking over de financiële prestaties van het afgelopen fiscale jaar benoemde de CEO en president van CD Projekt Red, Adam Kiciński, dat ze graag de game ontwikkelen voor platformen die nog uitkomen, mocht de kans zich voordoen. Kiciński gaf ook aan dat de game zich focust op consoles van de huidige generatie en dat de game in een gevorderde fase is qua ontwikkeling, dus dat huidige ontwikkelingen in de gamewereld geen invloed hebben op Cyberpunk.

Verder gaf hij nog wat informatie vrij over een nieuwe game die wordt ontwikkeld door CD Projekt Red. Het team dat daar nu mee bezig is, is vrij klein, maar de kwaliteit van de game zal lijken op die van Cyberpunk 2077. De ontwikkelaar lijkt uit te breiden voor deze nieuwe titel, want hoewel het team van Cyberpunk niet meer zal groeien, worden er wel 250 nieuwe werknemers aangenomen.

Tot slot werd gedeeld dat kaartgame Gwent dit jaar naar iOS komt. Een Android-release volgt 'op een later tijdstip'.

En zo komt er waarschijnlijk nog veel meer nieuws aan. CD Projekt Red heeft namelijk ook aangegeven dat E3 van 2019 de belangrijkste ooit gaat worden. “We hebben een ontzettend sterke show samengesteld.” Of dit ook betekent dat er een releasedatum wordt gedeeld is niet duidelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Dat was de game al af te zien vond ik tijdens de vrijgegegeven beelden toen. Ik verwacht eenzelfde verhaal bij tlou2.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren