1. CD Projekt Red stelt Pools bedrijf aan als ontwikkelaar mobiele game

CD Projekt Red stelt Pools bedrijf aan als ontwikkelaar mobiele game

Spokko werkt grotendeels onafhankelijk aan nieuwe game

The Witcher en Cyperpunk-ontwikkelaar CD Projekt Red heeft het Poolse bedrijf Spokko aangesteld als ontwikkelaar voor een nieuwe mobiele game. Waar de game over gaat is momenteel nog niet bekend.

Wat wel bekend is over de nieuwe mobiele game is dat Spokko (tot een bepaald niveau) toegang krijgt tot de intellectuele eigendommen van CD Projekt Red. Het was dan ook Spokko zelf die het idee pitchte aan CD Projekt Red voor een mobiele game.

"Zij benaderden ons met een interessant idee voor één van onze merken. Een idee waarin wij zijn gaan investeren." Aldus CD Projekt Red-baas Adam Kicinski.

Kicinski sprak ook over de rol die Spokko gaat vervullen in het nieuwe project. "We willen onze bedrijfsactiviteiten uitbreiden met innovatieve concepten en ideeën, en de visie die Spokko ons heeft gepresenteerd toont grote creativiteit op het gebied van verhalen. De nieuwe studio zal grotendeels onafhankelijk zijn."

Mede-oprichter van Spokko, Maciej Weiss, zegt in zijn eigen statement dat hij 'opgetogen' is over de beslissing van CD Projekt Red om te investeren in de andere Poolse ontwikkelaar. Hij geeft aan dat de mobiele game een stuk uitgebreider is dan voorgaande games van de ontwikkelaar. "Deze keer willen wij werken aan iets dat veel meer ambitieus en geavanceerd is om nieuwe mogelijkheden voor gamers aan te kunnen bieden."

Er is momenteel nog niets bekend over een eventuele releasedatum van de mobiele game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren