1. CD Projekt Red neemt studio over om te werken aan Cyberpunk 2077

CD Projekt Red neemt studio over om te werken aan Cyberpunk 2077

CD Projekt Red Wroclaw is een feit

CD Projekt Red heeft een nieuwe studio overgenomen die zich gaat richten op de aankomende game Cyberpunk 2077.

Hiervoor hebben ze de indie-ontwikkelaar Strange New Things overgenomen, die begin 2017 hun studio hadden opgezet om aan een onbekend project te gaan werken. Wat dat project moesten worden zullen we echter nooit weten. De werknemers zijn samen met het gebouw overgenomen.

Op hun site laat CD Project Red weten dat Wroclaw samen met de studio's Warsaw en Cracow gaat werken aan Cyberpunk 2077, een game waar ze ons al langere tijd enthousiast over zitten te maken. Zo vertelden ze in 2015 al dat de game "vele malen groter gaat worden dan The Witcher 3". De eerste trailer verscheen al in 2013.

CD Project Red Wroclaw

Cyberpunk 2077 wordt een grote singleplayer-rpg die zich afspeelt in een dystopische toekomst. In een preview schrijft Jacco dat spelers hun eigen verhaal gaan maken in het spel, waarbij het niet zo is dat je de gekozen of voorspelde redder bent, maar juist leeft in een corrupte stad waarin je er alles aan doet om niet te eindigen als een zwerver of een aan drugs verslaafde gevangene van de staat.

Bovendien wordt Cyberpunk gebaseerd op een pen-en-papier-rpg gecreëerd door Michael Pondsmith, die ook betrokken is bij de maak van de game. Daarbij wil hij samen met CD Project Red ervoor zorgen dat spelers zoveel mogelijk vrijheid hebben, net als een ware pen-en-papier-rpg.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

  • Ben benieuwd, als ze de kwaliteit en geduld kunnen aanhouden die ze met de witcher 3 hebben gedaan dan kan dit zeker weer een topper worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren