1. CD Projekt Red neemt verantwoordelijkheid voor 'tekortkomingen' Cyberpunk 2077

CD Projekt Red neemt verantwoordelijkheid voor 'tekortkomingen' Cyberpunk 2077

Bonussysteem werknemers gewijzigd

CD Projekt Red neemt haar verantwoordelijkheid voor de 'tekortkomingen' van Cyberpunk 2077. Dat schrijft Adam Badowski, studiohoofd en regisseur van de game, volgens Bloomberg in een interne mail.

Daarmee doelt Badowski waarschijnlijk op de tegenvallende prestaties van de game op de PlayStation 4 en Xbox One, alsmede de hoeveelheid bugs in alle versies van de game.

Daarom zou ook het bonussysteem voor werknemers zijn aangepast, waarbij Cyberpunk 2077 minstens een gemiddelde reviewscore van 90 moest scoren. Normaliter reikt CD Projekt Red fysieke logo's van de studio uit aan werknemers die dat 'verdienen', die vervolgens worden omgezet in bonussen als de game aan bepaalde criteria voldoet.

"Aanvankelijk hadden we een bonussysteem dat zich richt op de beoordeling van de game, maar na overwegingen denken we dat die maatregel onder de huidige omstandigheden niet eerlijk is", zegt Badowski in de mail.

"We hebben de moeite en complexiteit bij het maken van deze game onderschat, en jullie hebben alles gedaan om een ambitieuze, speciale game te maken."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hadden het beter 6 maanden kunnen uitstellen.
 • @ShadowhunterrX precies… volgende keer wordt er niet meer meteen bij launch gekocht, dat risico nemen ze nu. Ik wacht zelf sowieso af tot het optimaal speelbaar is voor de next gen.
 • @ShadowhunterrX
  Ik denk dat ze dat graag hadden gedaan was het niet zo dat de aandeelhouders aandrongen op een launch en niet langer meer wilden wachten. Gaat ook binnen zo'n bedrijf allemaal om geld uiteindelijk helaas. Maar goed, ze hebben nu de kosten naar verluid al terugverdiend dus nu kunnen ze alle aandacht gaan steken in het optimaliseren van de game.
 • @gusanito nou precies dit als die lui het geld al terug verdienen naar 1 of 2 dagen hadden ze ook wel een paar maand kunnen wachten.dat had ze een hoop gezeik en slechte pr voorkomen.
 • Heb ik nou dan zoveel geluk met het feit dat ik nog geen enkele bug of foutje ben tegengekomen in 10+ uur tijd? Het voelt de hele tijd zelfs al als een polished ervaring. Of is de PC-versie gewoon minder verneuqt?
 • @Snuivert ach mensen proberen waarschijnlijk te spelen op een pc van 10jaar oud of een besturingssysteem van 13jaar oud of ouder. Als ik de reacties zo lees op steam

  Ik heb zelf ook geen problemen draait op 40 tot 55 fps. 0 crashes
  enige stomme is dat de npc af en toe dwars door je heen lopen. Maar he het is maar een spelletje.

  geniet van de game als je er plezier mee hebt en laat mensen lekker zeiken.
 • @babayaka1972

  Niet vergeten dat dit spel in ontwikkeling was voor er sprake was van een PS5 of Xbox X.
  Normaal was deze uitgekomen in April 2020. In dat geval was er simpelweg geen mogelijkheid om hem te spelen op PS5 of Xbox X.

  Nu, als je zou bedoelen dat mensen gewoon een zware PC moeten kopen als ze dit spel goed willen spelen,,,daar heb je gelijk in. Ze hadden de console-versies gewoon moeten cancellen.
  Maar van de 8 miljoen exemplaren zijn er nog steeds 3,2 miljoen naar console gegaan. Geen kleine markt dus.

  Hun aandelen zijn trouwens al voor bijna 30% gedaald. Dus verwacht ook maar negatieve gevolgen voor het bedrijf CDPR zelf.
  Maar voor de rest, heb maar lekker plezier en laat de mensen lekker zeiken. ;)
 • Heh!? Dus ze geven geen bonussen aan de werknemers omdat de game niet af is? Het lijkt mij dat dit ligt aan het falen van de leidinggevenden plus planning en niet de medewerkers die al maanden aan het crunchen zijn.
 • @Paul_junior

  Zoals ik het lees worden bonussen juist aangepast zodat werknemers juist wel beloond worden.
 • @Paul_junior ja indd heel vreemd, dus als Cd project red een paar miljoen wil besparen geven ze hun game gewoon Buggie as fuck uit hoeven we ook geen bonussen te betalen. Lekker simpel
 • @Paul_junior
  Lees je het artikel wel? Ze geven letterlijk aan dat ze een bonus systeem hebben op basis van gebruikersreviews.

  Nu de game uit is blijkt dat gezien de huidige omstandigheden (reviews), dat systeem, niet redelijk is..
  Het zegt niets over dat medewerkers nu geen bonus krijgen/verdienen.

  "Lees: Aanvankelijk hadden we een bonussysteem dat zich richt op de beoordeling van de game, maar na overwegingen denken we dat die maatregel onder de huidige omstandigheden niet eerlijk is", zegt Badowski in de mail.

  Het is in iedergeval goed dat ze de verantwoordelijkheid nemen en (hopelijk) leren van hun fouten.
 • @Tartaruss Volgens mij lees ik het artikel prima.
  De game heeft toch een 90 wat inhoudt dat de werknemers de bonus zouden krijgen? Zoals ik het in dit artikel lees krijgt dus niemand een bonus door de opgeleverde staat van de game. Ik zie hier nergens staan dat het over de gebruikers-reviews gaat.

  E: ik heb de bron er even bij gepakt, de bonus gaat door zelfs als de score onder de 90 zakt. Dat had wel iets duidelijker in dit artikel mogen staan.
 • Zit je dan met een ps4 te gamen met 15fps en 720p.
 • Ik ben zo blij dat hij op mn PS5 soepel en heerlijk loopt. Als er al framedrops zijn, zijn iig niet merkbaar. Qua resolutie ziet alles er ook perfect uit. Enige waar ik last van heb is dat Jackie door dichte deuren heen clipt.
 • @Meta_coola

  Meta, al brachten ze em uit voor PS2 en was dat de enige console die je had, zelfs dan zou je dit zeggen.
 • @benjaminben

  En waarom zou je dit zeggen?

  CD projekt red is voor mij echt geen heilige dev hoor. The witcher 3 is een kut game eerste klas.
 • @Meta_coola

  Zou je dat statement misschien iets meer kunnen toelichten? Ben nu wel benieuwd.
 • @Shuckles
  Het is een kutgame omdat het geen Assassin's Creed is, maar juist een directe concurrent daarvan, die ook nog eens alles net wat beter doet… ;-)
 • @Snuivert

  Ik heb zo mijn bedenkingen als het om Meta_coola gaat, maar hij vond Ghost of Tsushima ook geweldig en dat is misschien nog wel meer een concurrent van Assassin's Creed.
 • @Shuckles

  Alleen qua verhaal is het goed. Maar qua gameplay zowel travel als combat is het houterig extreem houterig. Paard rijden is verre van smooth zelfs RDR, AC Brotherhood , AC 3 en RDR 2 doen paardrijden beter. Qua combat doen AC origins, Odyssey en Valhalla het velen malen beter ( qua paard rijden overigens ook ). Hell zelfs shadow of war doet combat beter.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren