1. CD Projekt Red mag The Witcher-games blijven maken

CD Projekt Red mag The Witcher-games blijven maken

De toekomst voor virtuele Geralt is zonnig

CD Projekt Red kan The Witcher-games blijven maken: het bedrijf heeft een nieuwe deal gesloten met Andrzej Sapkowski, de schrijver van de The Witcher-boeken.

De ontwikkelaar en de schrijver hadden al een deal, waaruit de voorgaande The Witcher-games zijn ontstaan. Sapkowski vroeg echter weinig geld voor de licentie, omdat hij weinig succes voor de games verwachtte. Toen bleek dat de spellen wel succesvol waren, wilde hij er meer geld aan verdienen. De schrijver en de ontwikkelaar kwamen er uiteindelijk samen uit, en nu is er ook een nieuwe deal voor toekomstige games gesloten.

Adam Kiciński, de CEO van CD projekt Red, meldt op de website van de ontwikkelaar: "We hebben altijd bewondering gehad voor meneer Andrzej Sapkowski's werk - hij is een groot inspiratie voor het team hier. Vandaag luiden we een nieuw tijdperk in van onze doorlopende samenwerking."

De deal houdt in dat de studio het alleenrecht heeft om games, graphic novels, bordspellen en merchandise gebaseerd op de franchise te maken. Netflix heeft eind vorige week het eerste seizoen van een serie gebaseerd op de boeken online geplaatst. CD Projekt Red brengt komend jaar eerst Cyberpunk 2077 uit.

The Witcher

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Vind CDPR een toffe studio/uitgever, maar hoe ze de discontinue van GWENT voor console spelers hebben aangepakt is een wereld van verschil met hoe zij normaal met de playerbase omgaan. Bijzonder jammer en erg onnodig.
  • En terecht. De boeken zijn aardig tof, de serie vermakelijk, maar The Witcher 2 en voornamelijk 3 zijn van uitzonderlijke kwaliteit voor het desbetreffende medium.

    Gierige graai die schrijver.
  • Dus de status quo wordt gehandhaafd, niks meer en niks minder.
  • HAHAHHAHAHA wat een nutteloos bericht is dit…. Sapowski heeft geen ENKELE rechten op de games.. hij heeft alle rechten afgestaan.. ZE MOCHTEN AL WITCHER GAMES BLIJVEN MAKEN en hoeven die KUT schrijver helemaal niks te vragen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren