1. CD Projekt Red Belooft werknemers beter te behandelen

CD Projekt Red Belooft werknemers beter te behandelen

Met Cyberpunk 2077 in ontwikkeling

CD Projekt Red belooft medewerkers beter te behandelen en crunch te verminderen bij de ontwikkeling van Cyberpunk 2077.

Dat laten mede-oprichter Marcin Iwiński en Cyberpunk 2077-regisseur Adam Badowski weten in een interview met Kotaku. Iwiński: "We staan bekend - laat mij even nederig zijn - we staan bekend om het behandelen van gamers met respect. Ik wil dat we ook bekend komen te staan voor het behandelen van ontwikkelaars met respect."

Hij vervolgt: "We werken er al een tijdje naartoe... we willen menselijker zijn en mensen met respect behandelen. Als ze een tijdje vrij nodig hebben, kan dat. Niemand zal er raar van opkijken." Badowski laat daarnaast weten dat dit voor hem persoonlijk ook voordelen heeft. "We worden ouder, en de meeste mensen die verantwoordelijk zijn voor de crunch-periode hebben al een gezin en kleine kinderen, en zij denken er precies hetzelfde over."

CD Projekt Red werkt op dit moment zover bekend aan twee games, waaronder Cyberpunk 2077. Hoewel er geen releasedatum is voor het spel, is Cyberpunk al geruime tijd in ontwikkeling. Het is de vraag of de Poolse ontwikkelaar inderdaad de gevreesde 'crunch' voor release kan vermijden. "Natuurlijk zijn er bepaalde momenten dat we harder moeten werken - ik denk dat de E3-demo een goed voorbeeld is", aldus Iwiński. "Soms hebben we unieke specialiteiten, unieke werknemers, en we kunnen hen niet klonen. Ze moeten aan erg specifieke dingen werken. En dan moeten we ze vragen om meer tijd er aan te besteden, omdat er geen andere manier is."

CD Projekt Red heeft al aangekondigd aanwezig te zijn op E3 2019.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren