1. Sony-president reageert op censuurbeleid van PS-games

Sony-president reageert op censuurbeleid van PS-games

Sony over de censuur die gehanteerd wordt bij games

De president van Sony Japan, Atsushi Morita, heeft tijdens de Japan Studio Fun Meeting een uitleg gegeven over het huidige censuurbeleid rondom PS4-games. Morita gaf antwoorden op de vragen die gesteld mochten worden door fans.

Eén van de vragen ging over het verwarrende censuurbeleid van Sony. Hierop zei Morita het volgende: "Met betrekking tot de regulering rondom de weergave van seksuele en gewelddadige content is de aanpassing puur een kwestie van het voldoen aan de mondiale normen. Voor zover de vrijheid van meningsuiting betreft, we moeten nadenken over wat er onprettig kan zijn voor de kinderen en hen daartegen beschermen, terwijl we ook nadenken over manieren om een balans te creëren voor dat soort uitingen", aldus Morita.

Dream Daddy

Ondanks dat Morita dit zegt, blijven er toch veel vraagtekens staan bij Sony over de censuur die gehanteerd wordt bij games. Zo is Yuragi-sou no Yuuna-san nog voor een release gecensureerd, ondanks dat het was aangegeven voor leeftijden van 15+. Echter werd de T-rated-game (Teen) Dream Daddy: A Dad Dating Simulator weer ongecensureerd uitgebracht voor de console.

Naast Dream Daddy werden ook een lesbische kus-scène in The Last of Us 2 en het hevige geweld en bloed in Call of Duty: Black Ops 4 toegestaan. Door dit soort keuzes vraagt men af hoe Sony hun censuur bepaald.

The Last of Us 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • anders doen we gewoon helemaal geen censuur en doen met zijn alleen wat minder zuur.
  neem gewoon eens je eigen verantwoordelijk (of over je kind) en laat mij lekker games spelen zoals ze zijn bedacht/bedoelt
 • @Oggiedeluxe Precies zo!

  Ik ben volwasssen; ik wil bloed, explosies en tieten zien!
 • Waar Nintendo vroeger bekend stond om haar censuur van games en Sony juist volwassen was daarin…bewandelen ze beide nu de omgekeerde route.

  Veel uitgevers waarvan de games gecensureerd moeten worden denken juist na om hun games ongecensureerd uit te brengen op de Switch omdat Nintendo totaal niet meer moeilijk doet.

  Het gaat nog niet eens zozeer om geweld. Maar wel om naaktheid in games…In Red dead merk je ook al erg veel censuur en ik ben bang dat Sony ook de volgende GTA onder haar nieuwe strenge beleid laat vallen. Alle games op de PlayStation platformen moeten namelijk voldoen aan de Amerikaanse rating, ongeacht welke markt ze voor verschijnen.

  Sony is erg triest en kiddy(wie had het ooit gedacht) bezig.
 • @Ramirez Nintendo kijkt meer mondiaal wat acceptabel is, Sony steeds meer wat in Amerika acceptabel is. En juist daar waait een stevige puriteinse wind.
 • *voor de kinderen en hen daartegen beschermen*

  Ja, deze onzin hebben we eerder gehoord en ondertussen knallen/hakken 8 jarige online mensen door midden en kunnen lootboxes kopen. Ja, lootboxes zullen ze nie verbieden om de kinders te beschermen. Hypocriete lulletjes.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren