1. EA CEO Andrew Wilson wil betere veiligheid bij evenementen

EA CEO Andrew Wilson wil betere veiligheid bij evenementen

EA doneert tevens miljoen dollar aan slachtoffers schietpartij

De CEO van EA, Andrew Wilson, heeft aangegeven bij toekomstige evenementen meer consistentie te willen omtrent de veiligheid. Daarnaast doneert de uitgever een miljoen dollar aan de nabestaanden van de slachtoffers die betrokken waren bij de schietpartij in Jacksonville.

Wilson maakt duidelijk geschokt te zijn door de gebeurtenis in Jacksonville. Daar vond een paar dagen geleden een schietpartij plaats waar drie doden en elf gewonden vielen. Op het moment van de schietpartij vond een toernooi plaats voor de game Madden 19. De schutter had vermoedelijk vooraf een kwalificatiewedstrijd verloren en opende even later het vuur op zijn tegenstanders en omstanders. In de verklaring maakt Wilson ook bekend dat de overige toernooien van Madden 19 voorlopig zijn afgelast.

"We hebben de beslissing gemaakt om de drie overige Madden Classic kwalificatie-evenementen te annuleren om onze huidige veiligheidsprotocollen te beoordelen voor deelnemers en toeschouwers. We zullen met onze partners en interne teams werken om een consistent niveau aan veiligheid te verwezenlijken voor al onze competitieve gaming-evenementen."

Op Twitter maakt het bedrijf verder bekend een miljoen dollar te doneren aan de nabestaanden van de slachtoffers. Daarnaast wilt EA ook een fonds opzetten, genaamd de Jacksonville Tribute, waar mensen geld kunnen doneren voor de nabestaanden.

Op donderdag 6 september vindt een livestream plaats van EA waar het de gaming community wil verenigen en versterken ter ondersteuning van de Jacksonville Tribute.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Goed om te zien dat ze dit doen. Echter, bij EA denk ik meteen weer aan een charmeoffensief. Misschien onterecht, maar toch…
  • Zoals altijd moet er eerst iets gebeuren voordat ze iets doen 👏
  • @ShadowhunterrX

    Je verwacht ook echt dat iemand zo erg niet tegen zijn/haar verlies kan dat diegene een wapen trekt, want dat schijnt er gebeurd te zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren