1. CEO Epic Games over rechtszaak Apple en Google: 'We vechten voor vrijheid'

CEO Epic Games over rechtszaak Apple en Google: 'We vechten voor vrijheid'

Tim Sweeney verdedigt rechtszaak rondom mobiele betaalsystemen

Epic Games-CEO Tim Sweeney heeft zich uitgesproken over de rechtszaak tegen Apple en Google.

"Simpel gezegd vechten we voor de vrijheid van mensen die smartphones hebben gekocht en apps van bronnen naar keuze installeren, de vrijheid van appmakers om ze te distribueren zoals ze dat willen en de vrijheid van beide groepen om direct zaken te doen", zegt Sweeney op Twitter.

"Het voornaamste tegenargument is dat 'smartphonemakers kunnen doen wat ze willen'. Dit is een vreselijk idee. We hebben allemaal rechten, en we moeten vechten tegen degenen die ze ontkennen. Zelfs wanneer we moeten vechten tegen een geliefd bedrijf als Apple.

Een ander argument tegen #FreeFortnite is dat het 'gewoon een miljardenbedrijf tegen een biljoenenbedrijf vecht om geld'. Maar dit gevecht gaat niet om een speciale deal voor Epic, we willen vrijheid voor alle ontwikkelaars.

Tot slot is er niks mis met vechten voor geld. Je werkt hard om het te verdienen. Wanneer je het uitgeeft, bepaalt hoe het geld wordt verdeeld of je het maken van games bekostigt of dat het wordt afgenomen door een tussenpersoon die zijn macht gebruikt om gamers te scheiden van ontwikkelaars."

Deze week introduceerde Epic Games een betaalmiddel in de mobiele versie van Fortnite waarin spelers ook direct aan het bedrijf kunnen betalen, in plaats van via de App Store of Google Play Store. Daarbij kregen gebruikers twintig procent korting, omdat er geen dertig procent van het bedrag afgedragen zou hoeven worden aan de platformhouders.

Apple en Google haalden Fortnite vervolgens van de mobiele winkels, waarna Epic beide bedrijven aanklaagde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Hij heeft een goed punt, maar vind wel dat Apple wel erg wordt neergezet als het ultieme kwaad en Epic als het ultieme goede.
    Al ben ik wel van mening dat het beleid van Apple verandert moet worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren