1. CEO Take-Two niet blij met Google Stadia: 'Te veel beloofd'

CEO Take-Two niet blij met Google Stadia: 'Te veel beloofd'

'Langzame launch'

Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two Interactive, heeft zich nogal kritisch uitgelaten over Google Stadia. Zelnick sprak over de streamingdienst tijdens zijn speech bij de Bernstein Annual Strategic Decisions Conference.

"De launch van Stadia was langzaam", zei Zelnick. "Ik denk dat er te veel beloofd was over wat de technologie zou kunnen bereiken, daardoor zijn klanten teleurgesteld geraakt."

Take-Two bracht meerdere games naar Stadia, waaronder Red Dead Redemption 2. Zelnick had hoge verwachtingen voor de dienst en denkt nog steeds dat streaming de toekomst heeft, maar is teleurgesteld over het resultaat. "Het geloof dat streaming een revolutie zou zijn, was gebaseerd op het idee dat er veel mensen waren die graag interactief entertainment wilden spelen, er ook voor wilden betalen, maar geen console hadden. Ik geloof niet dat dat de waarheid was."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Dit apparaat is gedoemd om te mislukken.
    En maar goed ook.
  • Tsja dit gaat denk ik geen succes worden, ondanks ik toch ook wel goede ervaringen hoor van gebruikers.
  • Ze hadden het op een gegeven moment zelfs over negative latency wat letterlijk onmogelijk en zeer misleidend is. Was wel duidelijk dat hun marketing overdreven was. Stadia voelt helaas als een onaf product op technisch gebied en heeft ook nog eens slechte ondersteuning en een ondoordachte service die niet past binnen het huidige gaming ecosysteem. Streaming heeft veel potentie, but not like this.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren