1. CEO Xbox vertelt over nieuwe generatie consoles

CEO Xbox vertelt over nieuwe generatie consoles

En over samenwerking met Japanse ontwikkelaars

De laatste wekelijkse uitgave van het Japanse tijdschrift Famitsu bevat een interview met Phil Spencer, het hoofd van Microsoft Xbox. Hij voorziet het blad van opmerkingen over de nieuwe generatie consoles en de samenwerking met Japanse ontwikkelaars.

Zo is Spencer in het afgelopen jaar meerdere keren afgereisd naar Japan om daar games te spelen vóór de release en ook om het te hebben over de doelen die nagestreefd moeten worden.

Er werd door het blad gevraagd naar de volgende generatie consoles, waar kort naar werd gehint tijdens de E3 persconferentie. Volgens sommigen heeft de nieuwe Xbox de codenaam Scarlet.

In het interview met het blad vertelt Spencer dat de gamer centraal staat bij het project voor de nieuwe generatie console. Hij wil een console dat een geweldige game-ervaring aanbiedt met behulp van de meest krachtige en beste hardware voor consoles. Dit is volgens Spencer al enigszins bereikt met de Xbox One X, maar hij wil daarop verder bouwen.

Xbox Two concept art
Concept art van de Xbox Two

Spencer kijkt vooruit en zegt resolutie en framerate belangrijk te vinden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie om zo de wereld van games en de personages die daarin voorkomen levendiger te maken. Zo kan kan dit tevens de manier waarop games gespeeld wordt stimuleren en het is ook handig voor het opsporen van fouten in codetaal.

Over streamen wordt door Spencer ook een uitspraak gedaan. Zo merkt hij op dat, aangezien twee miljard mensen wereldwijd gamen, het niet niet mogelijk is om deze gamers allemaal een console aan te bieden. Spencer wil deze mensen ook een meeslepende console-ervaring aanreiken.

Tenslotte meldt Spencer dat het voor hem plezierig is dat de Japanse ontwikkelaars Xbox ondersteunen. Het is in de toekomst mogelijk voor Japanese Xbox gamers om te genieten van content van hun favoriete ontwikkelaars.

Hoe zien jullie de toekomst van Xbox? En aan welke eisen moet een nieuwe console voldoen?

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Van alle concept art die er is, kies je deze? Dit is het meest onlogische concept ooit, tenzij Ikea een dealtje heeft met Microsoft, want voor dit ding moet je een enorm brede kast hebben haha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren