1. Chat filters moeten ongepast taalgebruik in Steam tegengaan

Chat filters moeten ongepast taalgebruik in Steam tegengaan

Geen offensieve verrassingen meer

Valve test momenteel met automatische chat filters in Steam Labs. Op deze manier kunnen spelers ongepast taalgebruik vermijden.

De chat filters zijn vooralsnog alleen beschikbaar in Steam Labs. Het systeem is gebaseerd op filters die reeds beschikbaar zijn in games als CS:GO, Destiny 2 en Dota 2. Het filter staat spelers toe om hun bepaalde woorden te vervangen met symbolen. Op deze manier kunnen spelers zichzelf beschermen tegen ongepast taalgebruik.

"We willen groepen en community's stimuleren om samen te werken om zo richtlijnen te creëren wat gepast taalgebruik betreft. Een vriendschappelijk potje kan al snel veranderen in een ontploffing van emoties en dat gaat wel eens te ver", schrijft Valve.

"Een grens trekken is echter moeilijk, maar nu hebben we een oplossing gevonden voor iedereen", aldus Valve.

De testfase op Steam Labs moet aantonen of de filters daadwerkelijk werken en of er behoefte aan is. Wanneer het systeem lijkt te werken, worden de filters verder ontwikkeld en toegepast.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Misschien moet InsideGamer daar eens in investeren voor de site, want mijn kattenallergie begint op te steken!
  • @Mister Frowdo
    Ik meld het altijd bij IG, waarna Bart en Gaaiz netjes actie ondernemen. Helaas is de liefhebber van katten in dit geval een echt doorzetter. Een IP ban lijkt mij dan beter op z'n plaatst.
  • @AWESOMEDUDE3 IP Ban is lastig. Vaak gebruiken ze VPN's oid waardoor je bezig blijft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren