1. Chatfilter van Genshin Impact blokkeert woorden als 'Hong Kong' en 'Putin'

Chatfilter van Genshin Impact blokkeert woorden als 'Hong Kong' en 'Putin'

Maar ook het woord 'words'

Het chatfilter van Genshin Impact verbiedt een flink aantal woorden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om woorden als 'Hong Kong', 'Hitler', 'Putin', 'Taiwan' en 'Words' te typen.

De Chinese ontwikkelaar MiHoYo heeft een chatfilter geactiveerd voor de populaire rpg Genshin Impact. Zo is het niet mogelijk om 'Hitler' te schrijven in de chat. Maar ook woorden als 'Hong Kong' en 'Taiwan' worden geblokkeerd en dat komt voor velen als een onaangename verrassing.

Uit het bericht van Ahmad is af te lezen dat MiHoYo woorden als 'Hong Kong' verbiedt omdat het de eenheid van China in gevaar zou brengen. Het is niet duidelijk of de studio er zelf voor heeft gekozen om bovengenoemde woorden te verbieden, of dat het een eis van de Chinese overheid was.

Het chatfilter van Genshin Impact is niet alleen erg streng, maar ook redelijk willekeurig. Verschillende spelers hebben namelijk gemeld dat het woord 'words' ook niet toe is gestaan. De reden hiervoor is onbekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Met alle respect, maar waarom maken mensen zich hier druk over. Het is een Chinees bedrijf dan kan je dit soort dingen verwachten of zijn mensen zo wereldvreemd geworden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren