1. The Last of Us-serie komt naar HBO

The Last of Us-serie komt naar HBO

Gebaseerd op de eerste game

Betaalzender HBO maakt samen met Chernobyl-maker Craig Mazin een serie gebaseerd op The Last of Us.

Dat heeft Naughty Dog, de ontwikkelaar van de geprezen PS3- en PS4-game, aangekondigd. Ook Naughty Dog's Neil Druckmann is betrokken bij de serie: hij schrijft mee aan het script en produceert.

De serie moet in eerste instantie de gebeurtenissen uit de eerste game uitbeelden. Daarin moet Joel het meisje Ellie veilig zien te houden terwijl ze door een post-apocalyptische Verenigde Staten trekken. De wereld is namelijk getroffen door een virus die mensen in de zombieachtige Clickers verandert. De makers laten echter de mogelijkheid open dat het verhaal uit The Last of Us: Part 2 ook onderdeel van de serie wordt.

Voorheen was het de bedoeling dat er een film gebaseerd op The Last of Us gemaakt zou worden, maar die gaat niet meer door. Wel wordt er nog gewerkt aan een film gebaseerd op een andere Naughty Dog-franchise, Uncharted.

Craig Mazin gooide onlangs hoge ogen met de vierdelige HBO-miniserie Chernobyl, waarin de nucleaire ramp in Rusland wordt uitgebeeld. Sony is van plan om na The Last of Us via Sony Pictures TV diverse series gebaseerd op PlayStation-franchises te lanceren.

Een releasedatum voor de serie is nog niet bekend, de langverwachte game The Last of Us: Part 2 verschijnt op 29 mei voor PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Lekker een uur lang iemand flesjes en stenen zien oprapen!

    Nee, erg positief dat iemand van ND zelf meedenkt en schrijft. Na het spelen van de serie heb je er wel een bepaald beeld van dus ben erg benieuwd!
    Sowieso enorm veel zin in deel 2.
  • HBO kan series van zeer hoge kwaliteit produceren. Dat geeft natuurlijk geen garantie voor succes, maar ik ben zeker geinteresseerd!
  • Zeer leuk dat druckman zelf actief meewerkt. Hopelijk blijft ie wel games maken 😁. Toptalent

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren