1. Chief Creative Officer Ubisoft stapt op na beschuldigingen

Chief Creative Officer Ubisoft stapt op na beschuldigingen

In totaal drie werknemers vertrokken

Chief Creative Officer Serge Hascoët is opgestapt bij Ubisoft na een reeks beschuldigingen over een giftige werksfeer. Ook studiohoofd Canada Yannis Mallat en het hoofd van HR Cécile Cornet zijn vertrokken, meldt Ubisoft in een statement.

Als de creatieve topman van de uitgever was Hascoët betrokken bij vele projecten. Uit een reportage van de Franse krant Liberation bleek gisteren echter dat hij de spil was in de cultuurproblemen binnen het bedrijf. Hij werd niet beschuldigd van seksueel wangedrag, maar zou wel"het meest giftige gedrag binnen het bedrijf" vertonen. "Iedereen weet het. Hij wordt zelfs gewaardeerd voor zijn giftigheid", schreef Liberation.

Mallat overzag de Canadese studio's van de uitgever, waar de afgelopen weken meerdere verhalen over ontoelaatbaar gedrag naar buiten kwamen. "De recente beschuldigingen in Canada maken het onmogelijk voor hem om verder te gaan in zijn rol", zegt Ubisoft in het statement. VP of Editorial Maxime Béland stapte op bij Ubisoft Toronto na beschuldigingen, terwijl een andere werknemer werd ontslagen. In Montreal legde Ashraf Ismail, de creative director van Assassin's Creed Valhalla, zijn werk neer om zich op zijn persoonlijke leven te concentreren nadat hij werd beschuldigd van het liegen over zijn huwelijksstatus tegen andere vrouwen.

Ubisoft zegt in hun statement dat Cornet opstapt omdat "zij denkt dat dit het beste is voor het bedrijf."Het artikel van Liberation claimde dat er meer dan honderd verschillende zaken zijn gemeld aan HR.

"Ubisoft is tekortgeschoten in zijn plicht om een veilige en inclusieve werkomgeving te creëren voor zijn werknemers", zegt CEO en mede-oprichterYves Guillemot in het statement. "Dit is onacceptabel, omdat giftig gedrag direct indruist tegen de waarden waarop ik nooit compromissen sluit, en dat ook nooit zal doen. Ik ben toegewijd om grote veranderingen door te voeren in het bedrijf om onze werkcultuur te verbeteren en te versterken." Guillemot neemt tijdelijk de werkzaamheden van Hascoët over als Chief Creative Officer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren