1. China begint identificatiesysteem voor videogames in september

China begint identificatiesysteem voor videogames in september

Poging om gamende kinderen af te remmen

In september start de Chinese overheid met de uitrol van een identificatiesysteem voor games. Dat meldde een woordvoerder van de Communistische Partij van China op gamebeurs ChinaJoy.

Binnenkort moet iedereen die in China een game wil spelen zichzelf identificeren met zijn of haar eigen naam. Het systeem wordt in september geïmplementeerd door de overheid, waarna uitgevers en platformhouders worden gevraagd het toe te passen op hun games.

De grootste game-uitgevers van China, Tencent en Netease, hebben al een eigen systeem ontworpen dat al wordt gebruikt in verschillende games. Zo moeten Honor of Kings-spelers – hier bekend als Arena of Valor – hun gezicht scannen voordat ze kunnen spelen. Het is onbekend hoe het overheidssysteem exact werkt en of dat de huidige systemen vervangt.

China plande al langer een verificatiesysteem voor videogames, vermoedelijk om kinderen minder te laten gamen. China beperkte eerder de tijd die kinderen onder de 18 jaar per week mogen gamen.

Arena of Valor

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ja ja puur voor games China, meer niet. Ik geloof het helemaal.
  • Dat land is echt helemaal gek geworden, nogmaal ben blij dat ik daar niet ben geboren of woon, zulke regering wil je gewoon niet hebben met al die regeltjes en paniekerige gedoe

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren