1. Kinderen in China mogen maximaal anderhalf uur per dag gamen

Kinderen in China mogen maximaal anderhalf uur per dag gamen

Overheid wil verslaving tegengaan

Er zijn nieuwe regels omtrent het spelen van games in China. Zo mag iedereen onder de achttien jaar maar anderhalf uur per werkdag gamen.

Tijdens weekenden en nationale feestdagen mag er drie uur per dag gegamed worden. Hiermee wil de overheid voorkomen dat kinderen verslaafd raken aan het spelen van spellen.

Zowel doordeweeks als in het weekend mag er door jongeren niet buiten acht uur sochtends en tien uur 's avonds gegamed worden. Tot slot mag er door mensen onder de 18, afhankelijk van de leeftijd, maar 200 tot 400 yuan - zo'n 26 tot 52 euro - per maand uitgegeven worden aan spellen.

Om deze regels te bewerkstelligen, moeten spelers zich in het land registreren met hun echte naam wanneer ze online games spelen. Ontwikkelaars en uitgevers zijn echter verantwoordelijk voor het naleven van de regels - breken jongere spelers deze regels, dan krijgen bedrijven waarschuwingen, gevolgd door het intrekken van hun licentie om het spel op de Chinese markt speelbaar te houden.

China kan echter niet in de gaten houden wanneer offline games gespeeld worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat kinderen bijvoorbeeld de account van hun ouders gebruiken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • NOS was eerder met dit game nieuws
 • @Richh

  Waarom blijf je dan niet bij de NOS voor je gamenieuws
 • Ja hoor, het bange China heeft er weer een nieuwe onderdrukkingsregel bij. Prima dat je verslaving wilt voorkomen, maar het is altijd zo angstvallig in dit land. Laat ouders dit lekker zelf bepalen.
 • @benjaminben

  Ben, cultuur verschil. Daarnaast werkt een Communistisch land werkt nu eenmaal anders.
 • Een kind aan een bepaalde tijd limiteren om te gamen werkt echt niet tegen de verslaving. Een kind die echt super graag wilt gamen iedere dag zal alleen maar aftellen wanneer hij weer kan gamen. Ga er ook vanuit dat het kind wacht op momenten wanneer die alleen thuis is en stiekem kan gamen.

  Ja ik spreek uit ervaring.:P
 • Nu moet je in Nederland dus ook toestaan dat je kinderen minimaal 1.5 uur per dag gamen. Anders kunnen ze nog zeggen, zelfs in China mag je 1.5 uur gamen!!
 • Prima wet.
 • Ik heb er weinig verstand van, maar volgens mij los je een verslaving niet op/voorkom je een verslaving niet wanneer je toestaat om een bepaalde hoeveelheid te gebruiken.

  Ik denk dat je verslavingsgevoelig bent of niet. Als je een alcoholist wil helpen dan moet je m niet een biertje geven of zeggen je mag maximaal een biertje per dag.

  Als ouders moet je je kind gewoon stimuleren om ook andere dingen te doen. Ik mag zoveel gamen als ik wil en ik ben ook niet verslaafd.
 • @Luigi1985

  Ik denk ook dat een verslaving aan gamen en bijvoorbeeld alcohol vaak gepaard gaan met de mate van liefde voor de reële wereld. Heb je het kut, ervaar je veel negativiteit of biedt deze jou niet wat je zoekt, dan is een uitvlucht naar gaming of alcohol nog wel eens gevonden. Mensen die van het reële leven houden raken meestal niet snel verslaafd aan gamen, het echte leven biedt te veel moois.

  Ik heb echt wel eens mijn momenten dat een game mij zo pakt dat ik deze gewoon echt onbenullig veel speel, maar dit is meer omdat ik (net als bij een goed boek of een goede serie) gewoon wil weten wat ik allemaal nog beleven ga. Ik ben dan even hooked.

  Ben ik dan verslaafd? Ja soort van, maar momenteel en in de goede zin van het woord. Heb ik een gameverslaving? Nee, want ik kan de game elk moment wegleggen, ga gewoon naar mijn werk, ga gewoon naar de kroeg en speel gewoon iedere woensdag en zondag een pot voetbal. Het sociale aspect, mijn familie, mijn vrienden en mijn werk zijn mij te belangrijk om voor het overgrote deel uit mijn reële en in een virtuele wereld te stappen.

  Het weer kunnen genieten van de reële wereld is dan ook waar bij game-verslaving de focus naar mijn mening op moet liggen. Niet zozeer het stoppen met gamen (dit is natuurlijk wel tijdelijk vereist), want blijft het leven voor hen 'kut' dan zullen zij waarschijnlijk snel terugkeren naar hun veilige en virtuele wereldje. Net als een alcoholist drank grijpt wanneer hij geen positiviteit meer in het leven ervaart.
 • @Luigi1985

  Denk dat het wel degelijk helpt. Vroeger rookte iedereen overal. Op kantoor achter het bureau, in het cafe overal.

  Sinds de overheid die onzin afschafte merk ik dat er vandaag de dag veel en veel minder mensen roken.

  Het is niet alleen opvoeding, maar ook gewoon wat je overal om je heen ziet. als iets per definitie tegen de wet is zie je het ook minder om je heen en is het normaler.
 • Er zijn genoeg mensen in een van internet café in China overleden door non stop te gamen voor 20+ uur.

  Ergens zat dit er aan te komen. Ik had dit veel eerder verwacht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren