1. Christoper Nolan 'geïnteresseerd' in gameversie van zijn films

Christoper Nolan 'geïnteresseerd' in gameversie van zijn films

Hij heeft er tot nu toe simpelweg geen tijd voor gehad

Christopher Nolan geeft aan "interesse" te hebben in een gameversie van een van zijn films.

De regisseur van films als Interstellar en The Dark Knight sprak onlangs uitvoerig met The Game Awards-organisator Geoff Keighley over de release van zijn nieuwste film Tenet op dvd en blu-ray. Daarin praatte Nolan onder andere over de mogelijkheid om zijn films in gamevorm te gieten.

"Films maken is ingewikkeld en kost veel tijd", zo legt Nolan uit. "Videogames maken is zelfs nog ingewikkelder en kost nog meer tijd. De manier waarop de game-industrie werkt - en daar weet jij veel meer over dan ik - het is moeilijk om... je kun niet zomaar een gelicenseerde game maken, je wil niet louter het merk gebruiken dat door de film is neergezet."

Nolan vindt dat een game gebaseerd op een film meer moet bieden dan alleen een virtuele ervaring van de film. "Dat geldt ook voor films die op games gebaseerd zijn. Je wilt het niet alleen op de game baseren - je wil dat het op zichzelf geweldig is."

De regisseur legt uit dat hij het simpelweg te druk heeft met films maken om ook een game gebaseerd op een film op te zetten. "Al mijn tijd en energie gaat naar film. Als ik kijk naar hoe moeilijk (game-ontwikkeling) is, wil ik daar niet lichtzinnig over doen. Maar het is zeker iets waar ik geïnteresseerd in ben. Het is een ongelooflijke wereld."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren