1. Cliff Bleszinski's studio Boss Key Productions sluit deuren

Cliff Bleszinski's studio Boss Key Productions sluit deuren

Niet genoeg succes om te blijven bestaan

Boss Key Productions is niet meer: de studio van Cliff Bleszinski sluit zijn deuren.

Dat laat hij weten op Twitter. "Vanaf vandaag bestaat Boss Key Productions niet meer." Hij legt in een statement uit hoe hij vier jaar geleden de studio oprichtte met als doel om een ontwikkelaar van wereldklasse te vormen.

De eerste game van de studio was LawBreakers, een betaalde multiplayershooter die vorig jaar verscheen. De game behaalde echter bij lange na niet het succes dat men voor ogen had. Eerder dit jaar werd de battle royale-game Radical Heights uitgebracht als Early Access-titel, volgens Bleszinski een "laatste poging" om meer spelers te vergaren.

Ondanks dat de game meer spelers leek te hebben dan LawBreakers, was het succes "te klein en te laat", zo meldt Bleszinski. Hij laat weten dat hij voor nu even tijd voor zichzelf neemt om te reflecteren en zich bezig te houden met zijn familie.

De servers voor Radical Heights blijven voorlopig overigens open, al is niet duidelijk voor hoe lang precies.

"Ik kan niet zeggen dat ik enorm verrast ben. De games van Boss Key behaalden gewoonweg te weinig succes. Ongeacht de kwaliteit van LawBreakers en Radical Heights - daar kan ik niet over oordelen, omdat ik ze niet heb gespeeld - zagen beide games er in mijn ogen wel vrij generiek uit. Wat er weer voor zorgde dat ik weinig zin had om ze uit te proberen. Daarnaast werd Radical Heights geplaagd door bugs, zo heb ik vernomen. Tja, al die dingen helpen gewoonweg niet mee. Laten we hopen dat Cliff en de andere ontwikkelaars snel nieuw werk vinden." - Michel Musters

Boss Key Productions

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Cliff…een jongen met veel ervaring in het vak. Helaas heeft hij niks geleerd in al die jaren en is voornamelijk naast zijn schoenen gaan lopen na Gears of War. Het is vooral zijn grote mond richting fans en het onprofessionele gedrag en uitlatingen waarom zijn producten falen.

    Gemist wordt ie niet als hij niet in de spiegel leert te kijken. Best jammer want hij heeft potentie.
  • @Ramirez Uhhh dat is niet bepaald een beeld wat klopt volgens mij…
  • @HC-freak Dat hij arrogant is klopt wel. Daar kun je niet veel fout mee zeggen.

    Ik ben wel fan van zijn games. LawBreakers toch nog 37 uur kunnen spelen. Heerlijke game. :-D
  • Hij zal wel terugkeren in de game scene, wees daar maar zeker van.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren