1. Cloud-gaming speelt belangrijke rol voor de toekomst van Square Enix

Cloud-gaming speelt belangrijke rol voor de toekomst van Square Enix

Dit meldt Square Enix-directeur in nieuwjaarsbrief

In een nieuwjaarsbrief laat de directeur van Square Enix, Yosuke Matsuda, onder andere weten dat het bedrijf van plan is om games te creëren met mogelijkheden die alleen beschikbaar zijn door het gebruik van cloudstreaming-diensten zoals xCloud.

Yosuke Matsuda zegt het volgende over cloudstreaming, “Vanuit een perspectief van game-ontwikkeling, zullen we ernaar streven om game-ervaringen te creëren die alleen mogelijk zijn in de cloud, wat betekent het ontwikkelen van cloud-native of cloud-centric games.” Matsuda zegt verder dat innovatie nodig is om ervoor te zorgen dat cloudstreaming door velen wordt gebruikt. Niet alleen met betrekking tot de distributie van games, cloudstreaming zorgt ervoor dat een console niet nodig is, maar ook met betrekking tot de game-ervaringen van spelers.

Square Enix

Hiermee bedoelt Matsuda het integreren van game-elementen die zonder de cloud niet mogelijk waren geweest, elementen die niet te draaien zijn op alleen een console. De directeur van Square Enix zegt dat het bedrijf al hard bezig is om dit waarheid te maken: “Onze inspanningen om cloud-native- of cloud-centric-titels te ontwikkelen zijn al gaande en we zullen ernaar streven om nieuwe game-ervaringen te creëren.” Hij heeft ook hoop in het feit dat de komst van cloudstreaming ervoor gaat zorgen dat de gamingmarkt zich nog verder kan uitbreiden, voornamelijk naar regio’s zoals India en Zuid-Amerika.

Square Enix wil met behulp van de huidige technologie tevens nieuwe vormen van entertainment creëren, voornamelijk op het gebied van AI (Artificial Inteligence). Verder kijken ze ook uit naar de komst van nieuwe apparaten zoals de AR-bril. “We zijn van mening dat we al in dit jaar in sommige projecten kunnen beginnen met het onthullen van de resultaten van dat soort inspanningen,” onthult Matsuda. Hij eindigt de brief door iedereen te bedanken voor hun steun.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren