1. Cloud saves op Xbox 360 worden gratis

Cloud saves op Xbox 360 worden gratis

Backward compatibility op Xbox Series X en S uitgelicht

Cloud saves op de Xbox 360 worden binnenkort geheel gratis voor gebruikers van de console.

Cloud saves zitten op dit moment achter een betaalmuur in de vorm van een Xbox Live Gold-abonnement. Op die manier is het straks voor iedereen op Xbox Series X of Series S mogelijk om hun oude saves van Xbox 360-games binnen te halen.

Dit is logischerwijs gedaan door Microsoft omdat backward compatibility een belangrijk element is van de Xbox Series X en S-ervaring. In een uitgebreid artikel vertelt Microsoft meer over hoe backward compatibility op Xbox Series X en S werkt.

Spelers kunnen straks hun Xbox One- en ondersteunde Xbox 360- en Xbox-games afspelen op de Xbox Series X en S. Wanneer men ooit het spel heeft gedownload, wordt het automatisch getoond op de console. Bij een fysieke disk kan men deze simpelweg in de Xbox Series X schuiven. De Series S heeft geen disk drive.

Daarbij laat Microsoft weten dat een AI-tool er voor zorgt dat oude games HDR-ondersteuning krijgen. Zo ontvangen spellen als Blinx: The Time Sweeper en Fuzion Frenzy Auto HDR, wat voor verbeterde graphics moet zorgen. Zoals eerder gemeld wordt de resolutie van veel games ook omhoog geschroefd, tot wel 4K. Ook framerates kunnen verbeterd worden.

De Xbox Series X en Series S zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kan zo snel 't artikel niet vinden voor de visuale upgrades voor Series S/X, dus wat extra informatie voor de geinteresseerde:

  Een demo van de fps verbetering voor Fallout 4:
  https://youtu.be/6GnvSNA-1DY

  Het gehele artikel van Xbox, inclusief voorbeelden van HDR en resolutie upgrades:
  https://news.xbox.com/en-us/2020/10/13/xbox-series-x-and-xbox-series-s-backward-compatibility-update/

  Dit zijn dus niet alleen upgrades om de maximale framerate/resolutie aan te tikken die al mogelijk waren op games, maar ook visuele upgrades vanuit de console zelf.
 • Goed nieuws van mensen die nog van een Xbox 360 afkomen, zoals ik. Geen idee of ik nog cloud saves heb staan. Dus deze games blijven dan ook in mijn library staan als ik ze digitaal gekocht heb? Nice.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren