1. Cloudversie van Resident Evil 3 mogelijk onderweg naar Nintendo Switch

Cloudversie van Resident Evil 3 mogelijk onderweg naar Nintendo Switch

Bewijs gevonden door dataminers

Dataminers hebben afbeeldingen gevonden die lijken te wijzen op een cloudversie van Resident Evil 3 voor Nintendo Switch.

Gister maakte Nintendo bekend dat er cloudversies van Control en Hitman 3 onderweg zijn naar de Switch. Nu lijkt het erop dat er nog een cloudversie onderweg is naar de Switch, namelijk die van Resident Evil 3.

Dataminers hebben afbeeldingen gevonden in de launcher van streamingservice Ubitus GameCloud die wijzen op een cloudversie van de horrorgame. De kans dat Resident Evil 3 binnenkort speelbaar is op Nintendo Switch, is dus groter dan ooit.

Resident Evil 3 Remake verscheen 3 april dit jaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Het origineel verscheen in 1999 op de eerste PlayStation.

Resident Evil 3

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Power Unlimited.

Reacties

 • Wat houdt dat in, een cloudversie? Ik ben al van de wat oudere generatie 🙃
 • @Monojaxx
  Je speelt de game via een stream vanaf een server, waar de game op speelt. :-)
 • @CerandoX.nl

  Ok, thanx, wist niet dat Nintendo ook zo'n service had? Net zoiets als Nvidia Shield?
 • @Monojaxx

  Via Wi-Fi is het soms echt niet te doen, ik kan het weten, omdat ik zelf stadia en GeForce now gebruik. Dus ben wel benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken.
 • @LosPilotas wifi module van switch is ook vrij bagger
 • @Liquidshake

  Klopt, juist daarom.
 • Op zich natuurlijk wel mooi dat zoiets mogelijk is tegenwoordig.
 • Nintendo zet na de Japan testen nu vol in op cloud gaming. Cloud Gaming gaming past eigenlijk best wel bij Nintendo, ze hebben zo echt alles zelf in de hand en kunnen de games direct zelf verkopen en de prijzen hoog houden.
 • @CerandoX.nl prima, maar zorg dan ook voor alternatief voor WiFi. Het is vrij bekend dat de switch een slechte WiFi module heeft
 • @Liquidshake

  Er is gewoon een alternatief voor WiFi? Ethernet is gewoon beschikbaar op de Switch…sinds launch al.

  Sowieso als je docked gamed moet je gewoon ethernet gebruiken. Kost maar een tientje extra. WiFi werkt nooit lekker voor gaming omdat geen enkel WiFi signaal stabiel genoeg is.

  Heb Controle uitgeprobeerd en speelt als een zonnetje. Geen inputlag of andere gekke fratsen. Als Nintendo inzet op cloud voor veel eisende third party games…mooie toekomst en dat voor een fractie van de kosten.

  Je moet natuurlijk geen low budget internet verbinding hebben. In dat opzicht heeft de VS niks aan cloud. De gemiddelde snelheid daar is niet veel sneller dan inbel…
 • @Ramirez je zegt het heel makkelijk maar het zit er niet standaard in. Als je een officeel ondersteund adapter wilt kopen dan kost je dat 25 euro. Waarom moet ik 25 euro gaan spenderen wat sinds mensenheugenis al in concoles zit. Niet iets kroms recht praten aub.

  En niet het probleem verschuiven op andere apparaten. Het is gewoon zo dat de switch een brakke WiFi module heeft. Ik kan bij de Ps4 zonder kabel makkelijk downloaden en gamen zonder lag.
 • @Liquidshake

  Je hebt gewoon usb 3 naar ethernet adapter voor 10 tot 15 euro… snap niet hoe je bij 25 komt.

  Of koop jij ook de officiële Nintendo SD kaarten voor extra opslag?

  Brakke WiFi module heb je wel gelijk in. Die mocht beter.
 • @Ramirez officiële ondersteunde apparatuur zoals hori, kost 25 euro gemiddeld. je kan voor een alternatief gaan, maar wie zegt dat het ook zo goed werkt. Daar zit wel een verschil in. Dat is mijn punt ook wat betreft cloud gaming op de switch. Ik juich het toe, omdat er een alternatief methode wordt bedacht voor veeleisende games. ik had persoonlijk meer betaald en dat het er wel in zat. nu moet ik usb's gebruiken die ik voor andere dingen wil gebruiken, zoals gc controllers aansluiten.
 • @Liquidshake

  Die van Hori is niet de enige officieel ondersteunde adapter hoor. Nintendo heeft een lijst met alle adapters die zij getest hebben en die werken. Ook staat er bij om welke firmware’s het moet gaan wanneer een adapter niet op de lijst staat.

  Enige reden dat die van Hori duurder is is omdat Hori Nintendo’s naam mag gebruiken. Het is en blijft gewoon een third party adapter. Er staat nota bene gewoon in de handleiding dat iedere adapter werkt ongeacht het merk, mits de firmware klopt.

  En jij gebruikt een interne usb 3.0 aansluiting voor een cube controller terwijl het Dock 2 usb aansluitingen aan de voorzijde heeft? Beetje overkill maar okay, klinkt erg onhandig.
 • @Ramirez ik kan alleen dit vinden: https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/25963/~/what-lan-adapters-are-compatible-with-nintendo-switch%3F

  toevallig is dat ook de lan adapter die ik heb genoemd. buiten dat, is er geen lijst te vinden.
 • @Ramirez

  Extra betalen? Lol
 • @LosPilotas

  Wat is daar precies mis mee?
  Het was handig geweest als het standaard in het Dock zat maar je moet er geen drama van maken. Het zou de console ook gewoon duurder maken.

  Wanneer je 300 euro neerlegt voor een console kan dat extra 10tje er ook nog wel vanaf. Je hebt tenminste de keuze.

  Je koopt toch ook een ps5 voor 500 euro? Daar wordt alles door je strot gedrukt. Of je het nou nodig bent of niet.

  Bovendien je bent toch een gamer? Dan weet je bij voorbaat al dat iedere console extra kosten met zich mee brengt. Bij Sony betaal je bijvoorbeeld ook een mega bedrag aan gebakken lucht in vergelijking met Xbox live om online te mogen spelen. Doe je ook niet moeilijk over.
 • Controle werkte iig niet goed bij mij… leek wel enorme input lag te hebben
 • Voor deze games koop je geen Switch (ik iig), daar heb ik de One en straks de Series X voor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren