1. Codemasters werkt aan nieuwe Grid

Codemasters werkt aan nieuwe Grid

Verschijnt in september

De raceserie Grid krijgt een nieuw deel van Codemasters.

Hoewel in 2008 al Racedriver Grid verscheen, dat werd opgevolgd door Grid 2 in 2013 en Grid Autosport in 2014, heet de nieuwe game simpelweg Grid. De game moet op 13 september op pc, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen.

De nieuwe racegame laat spelers rondscheuren in GT-, Touring, Stoc, Muscle en andere wagens. Er zijn diverse modi en tracks. Auto's kunnen schade oplopen, wat invloed heeft op het rijgedrag van de wagens.

Daarnaast komt Formula One-kampioen Fernando Alonso ook voor in de game. Spelers kunnen met zijn FA Racing-team aan de slag en uiteindelijk het opnemen tegen zijn Renault R26. Hij helpt Codemasters ook bij de ontwikkeling van het spel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Gaaf, het origineel is nog steeds een van mijn favoriete racegames. Het vond een hele goede balans tussen spektakel enerzijds, maar genoeg onderscheid in weggedrag van verschillende auto anderzijds. Al is het wel met het deel minder geworden, deze trailer heeft wel datzelfde gevoel als het origineel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren