1. Collector's Editions van Ubisoft-games bevatten geen fysieke Xbox-disc meer

Collector's Editions van Ubisoft-games bevatten geen fysieke Xbox-disc meer

Geldt niet voor PlayStation

De Collector's Editions van een aantal Ubisoft-games bevatten geen fysieke disc, maar een digitale code om in te lossen. Dat blijkt uit een bericht op Ubisofts website.

"Pre-orders voor Collector's Editions van Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 en Watch Dogs: Legion voor Xbox ontvangen een digitale sleutel om in te wisselen, in plaats van een fysieke disc", valt te lezen in een update. De PlayStation-versies krijgen wel gewoon nog een fysiek exemplaar van het spel.

Er wordt geen reden gegeven voor de wijziging voor Xbox-bezitters. Ubisoft verklaart aan Polygon dat de wijziging niet geldt voor de Noord-Amerikaanse markt, maar afgaande op de website van Ubisoft Support geldt het wel in Europa.

Watch Dogs: Legion staat gepland voor 29 oktober, Assassin's Creed Valhalla komt op 17 november uit en de releasedatum van Far Cry 6 staat op 18 februari 2021. Alle drie de games verschijnen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, pc en Google Stadia. De Collector's Editions bevatten naast de game nog allerlei fysieke voorwerpen, zo komt Watch Dogs: Legion met een replica van een masker uit de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

 • Wauw vette CE
 • Wat een rare beslissing dit. Waarom PlayStation wel en Xbox niet en waarom in Noord Amerika nog wel gewoon discs. Goed om te weten dat ik de collectors editions dus niet meer hoef te halen.
 • @Real13

  Misschien heeft het te maken met de populariteit van de PlayStation.
 • @Real13 Misschien een deal met MS zodat zij geen inkomsten mislopen voor gamers die hun game willen doorverkopen?
 • @tielo Het vreemde zou dan zijn dat het alleen om collectors editions gaat wat natuurlijk een klein percentage van de verkochte aantallen is. Als het hierbij blijft kan ik er mee leven dus dat hoop ik dan maar.
 • Geen disc, maar wel een steelbook. Ubisoft blijft een raar bedrijf.
 • @ShadowhunterrX
  Ik heb ook een steelbook van Pokémon Sword maar de game digitaal, dus ik mag hier niks over zeggen haha.
 • Ik denk dat Meta Coola een ijskoude rilling krijgt op dit moment!
 • @Mister Frowdo
  Ik denk het niet, aangezien het de Xbox versie betreft.
 • @Gaaiz

  Denk dat hij Ubisoft nog steeds erg graag zou willen verdedigen.
 • @barton

  Wederom een top beslissing van Ubisoft. Cd's raken alleen maar snel beschadigd, zoek en wegen ontzettend veel. Dus de doosjes zijn nu lekker licht, je hebt je game altijd beschikbaar zonder je huis te doorzoeken en je hebt geen last van krassen! Win win go Ubi!
 • @benjaminben

  Meta wat heb je met Benjaminben gedaan? :p
 • @barton

  Ik doelde er eerder op dat Meta een beetje een "spider-sense" heeft als er nieuws is omtrent Ubisoft. En mits hij en Kaas nu een ban hebben moet het kriebelen om er op te reageren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren