1. Eerste Command and Conquer en Red Alert krijgen remaster

Eerste Command and Conquer en Red Alert krijgen remaster

Terug naar de roots met C&C 1 en Red Alert 1

Command & Conquer Tiberian Dawn en Red Alert 1 krijgen een remaster. EA gaat samenwerken met Petroglyph Games om de serie terug naar pc te brengen.

Een maand geleden maakte EA bekend een remaster voor de Command & Conquer franchise te overwegen. Vandaag maakt het bedrijf via een post op Reddit bekend te hebben besloten zowel Command & Conquer Tiberian Dawn als Red Alert 1 te remasteren.

In de post geeft de EA medewerker aan dat het bedrijf terug gaat naar de roots en de allereerste Command & Conquer opnieuw zal uitbrengen in 4K. Echter is het bedrijf zich bewust van het feit dat Red Alert ook een grote fanbase heeft, en daarom is besloten om ook de eerste Red Alert opnieuw uit te brengen. De games zullen inclusief alle expansions verschijnen (Covert Ops, Counterstrike en Aftermath).

Om de grote uitdaging die het remasteren van zulke oude games met zich meebrengt aan te kunnen, heeft EA om hulp gevraagd aan niemand minder dan Petroglyph Games. Toen EA vroeger Westwood Studios overnam, ging een deel van de medewerkers bij deze studio aan de slag. Nu schakelt EA de hulp in van een aantal mensen die vanaf het eerste uur bij Command & Conquer betrokken waren. Op Reddit vertelt Joe Bostic, medeoprichter van de serie, hoe de franchise destijds is ontstaan en hoe blij hij is te mogen werken aan een remaster.

Naast Petroglyph Games zal ook Lemon Sky Studio helpen met de remasters. Lemon Sky Studio heeft ervaring met het heruitbrengen van rts-games en is straks verantwoordelijk om Command & Conquer in 4K resolutie naar je pc te brengen. Het is nog niet bekend wat er met de iconische tussen-filmpjes gaat gebeuren.

Er is nog geen release datum bekend voor de remasters. Sterker nog, EA is nog niet begonnen met het ontwikkelen van de titels. De studio doet een beroep op de community, en verzoekt iedereen om ideeën en verwachtingen te delen. Willen de fans een 1-op-1 kopie, of staan ze open voor veranderingen in bijvoorbeeld de balans? Wel is bekend gemaakt dat Frank Klepacki de soundtrack weer op zich zal nemen.

EA is niet het enige bedrijf dat een klassieke rts opnieuw uitbrengt. Blizzard kondigde onlangs aan Warcraft 3 te remasteren. Het bedrijf gaf eerder aan dat deel één en twee gewoon niet meer van deze tijd zijn. Het zal interessant zijn om te zien of EA de valkuilen die het remasteren van zulke oude games met zich meebrengt wél kan overbruggen. Een aantal weken geleden stonden we nog stil bij de geschiedenis (en onzekere toekomst) van de Command & Conquer franchise.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wout van Aken Speelt graag games als Ori and the Blind Forest, PUBG, Smash, Heartstone en Magic the Gathering terwijl hij wacht op een nieuwe Command & Conquer.

Reacties

  • Halleluja! RA 1, supertof!
  • OpenRA doet dit al perfect voor de multiplayer/lan. Misschien leuk voor de campaign.
  • vet, maar weer ff 'Hell March' opzetten
  • Heel vet dit! Vroeger heel veel gespeeld!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren