1. Command and Conquer-stemactrice neemt verloren dialogen opnieuw op

Command and Conquer-stemactrice neemt verloren dialogen opnieuw op

Kia Huntzinger na 25 jaar weer terug de studio in

Nadat de originele audiobestanden verdwenen bleken te zijn heeft ontwikkelaar Petroglyph stemactrice Kia Huntzinger opnieuw ingehuurd om de stem van EVA op te nemen voor de remaster van Command & Conquer.

De A.I. EVA deelde mededelingen met de speler tijdens het spelen, bijvoorbeeld wanneer een vijand dichtbij was of als er niet genoeg middelen waren. Spelers die bekend zijn met het origineel herinneren zich waarschijnlijk de stem van Huntzinger. Vijfentwintig jaar nadat het origineel is opgenomen, keert zij nog één keer terug naar de opnamestudio. EA meldt in een blogpost dat het veel meer werk is om de audio uit de game op te schonen, en dat het veel handiger was op Huntzinger nogmaals te vragen om EVA tot leven te brengen.

In een video van EA die via YouTube heeft gedeeld, worden de originele uitspraken vergeleken met de nieuwe, en het klinkt bijna identiek, op de verbetering van de audiokwaliteit na. Via de blogpost bedankt Jim Vesella, medewerker bij EA, de fans voor hun feedback na de gameplay-teaser en wordt er gemeld dat ze hard bezig zijn met het verwerken van deze feedback.

In de blogpost wordt ook gesproken over de stemacteur van de Red Alert omroeper, Martin Alper. Alper is een aantal jaar geleden overleden. Er wordt in dit geval dus voor gekozen om opgepoetste audio uit de originele game te gebruiken.

Commander & Conquer Remastered komt volgend jaar uit. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren