1. Commentaar - Is gamen een verslaving?

Commentaar - Is gamen een verslaving?

Martin is weer terug in Commentaar! Driewerf hoezee! We trappen af met meteen de twee favoriete onderwerpen van gamers: lootboxes en gameverslaving! Joepie!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Alles waar je te voor kan zetten is niet goed voor je. Zwakke mensen hebben minder "te" nodig dan sterkere mensen.
 • @san5324
  Behalve quila en vrede natuurlijk
 • @Riva

  Haha jaa lol.. Ik bedoelde eigenlijk teveel haha overal waar je teveel van doet is slecht voor je op 1 of andere manier.
 • Liever verslaafd aan gamen dan aan drugs, alcohol of sigaretten. Ik zie het eerder als een kostelijke hobby, maar je hebt er meer aan dan dat je je geld zou verbrassen aan uitgaan tot in de vroege uurtjes.

  Daarnaast heb ik tijd genoeg voor mijn sociaal leven, mijn vriend en makkers waarmee we dikwijls ook andere dingen doen dan alleen maar gamen - uit eten gaan, avonden zonder electronica waar enkel gezelschapsspellen mogen, avondje film, etc.

  Ik heb nooit het gevoel dat ik "moet" gamen, ik kan het perfect een aantal weken missen, maar het is altijd toch wel leuk om jezelf te verliezen in de virtuele wereld, al is het maar om even stoom af te laten.

  Dus verslaafd, nee, niet echt. Misschien half. Maar dat is iedereen toch een beetje als hardcore gamer?
 • @Mister Frowdo

  Klinkt inderdaad dat bij jou gamen een geweldig grote hobby is waarnaast je perfect kan functioneren!


  Bij verslaafd moet je toch eerder denken aan gedwongen Moeten gamen, geen sociaal leven meer, jezelf niet meer goed verzorgen/voeden.. in dat geval is het pas een probleem
 • @HanTheMan

  Dat is gelukkig niet het geval!

  Ik kan me uren amuseren met gamen, maar er zijn nog zoveel andere dingen die je moet kunnen doen en bereiken in je leven. Maar het is een passie zoals voor sommigen een bepaalde sport dat kan zijn. Ik sport alleen maar om mezelf te onderhouden want als gamer (en in het dagelijkse leven) zit je vaak te lang stil, en dat is iets waar je bewust van moet zijn. Af en toe moet je je stress ook eens kunnen verzetten door een keertje te joggen in het park. Dat kan ook wonderen doen!
 • Gelukkig heb ik er zelf geen last van, maar kan me echt wel voorstellen dat het een verslaving kan wezen.
 • Mijn mening over gameverslaving is heel simpel, je bent pas ''game''verslaafd als je niet 1 of meerdere dagen zonder kunt.

  neem bijv een rook (alcohol, drugs, gok of sex), verslaafde die kunnen niet 1 of meerdere dagen zonder.

  dus als je normaal elke gamed (noem maar ff 8 of 9 uur per dag) en en gaat op vakantie of je bent een week zo ziek dat je niet de energie hebt om te gamen, en je gamed ook echt niet. bent je niet verslaafd!!

  zo denk ik erover.
 • @CaptainNL1
  Als je 8/9 uur per dag gamed mag je best spreken van een verslaving…
 • @oosterman ben ik het niet mee eens. Als je dagelijks leven er niet onder gaat lijden, en je gewoon nog met vrienden afspreekt, buiten komt etc. Is het toch niet dat je verlaafd bent?
 • Gamen an sich is geen verslaving….
 • Je bent naar mijn mening pas verslaafd als je leven niet meer kan functioneren.
  School/werk ten koste gaat aan gamen, sociaal leven verknallen, niet op je slaap/voeding letten, je afkick verschijnselen toont.

  Ik weet van mezelf dat ik er niet verslaafd aan ben, omdat ik mijn leven gewoon op orde heb.
 • Game verslaving wordt een probleem wanneer je 5 uur per dag gamed en je leefritme veranderd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren