1. Community manager Bioware gaat in op kritische post Anthem

Community manager Bioware gaat in op kritische post Anthem

Het grootste probleem lijkt de communicatie

De community manager van BioWare is ingegaan op een zeer kritische post over Anthem op Reddit. De discussie gaat over en weer betreffende een hoop problemen in de game, maar volgens de schrijver van de kritische post, Reddit-gebruiker harishcs, ligt het grootste probleem bij de communicatie tussen het Anthem-team en de community.

“Er zijn weinig games met fans die de game letterlijk helpen ontwikkelen. Mensen verklaren ons voor gek dat we nog iets van jullie verwachten. Geef ze alsjeblieft ongelijk”, zegt harishcs. Volgens hem staat de community klaar met gedetailleerde oplossingen voor problemen. De gebruiker geeft verder aan dat het team op z’n minst hoort te reageren op de input die de community te bieden heeft.

Anthem

BioWare's community manager, Darokaz, heeft gereageerd in een bijna net zo uitgebreide post. Hij begint met harishcs te bedanken voor zijn gedetailleerde feedback en verdedigt de rol van de ontwikkelaars. “Het is niet hun werk om te reageren op de community en als ze dat wel doen en ze krijgen alleen maar haat, dan snap ik dat ze dit werk niet meer op zich willen nemen”, aldus de community manager.

Harishcs gaat ook in op de samenwerking met EA. Hij heeft heeft het over sinistere acties en dat de samenwerking met het bedrijf niet positief opgevangen werd door de fans. De BioWare community manager gaat niet in op de samenwerking zelf, maar licht wel toe wat het team eraan doet om de feedback te verwerken. “Het team heeft al meerdere veranderingen aangebracht naar aanleiding van feedback van fans. Als je het hebt over de loot, ik heb al eerder aangegeven dat hier gesprekken over gevoerd worden”, aldus de community manager.

De community manager doet niet overal uitspraken over. Hij geeft aan het begin van zijn post al aan dat hij niet ingaat op de onderwerpen waar hij geen verstand van heeft. Zo geeft hij niks vrij over extra content. Wel geeft hij aan dat de game er is om te blijven. “We blijven aan de game werken. En ondanks dat dit echt een beetje steekt, waardeer ik de feedback en community enorm.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Waarom wordt er hier gesproken over een samenwerking met EA, terwijl BioWare gewoon EA is?
  • Anthem is gewoon mislukt. Had er desnoods geprobeerd een Star Wars game van te maken, maar een nieuwe IP werkt niet. De setting is niet interessant en er zijn betere games in dit genre.

    Nee, BioWare is al lang niet meer de BioWare die de classic RPGs maakte. Helaas…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren