1. Gelekt concept uit 2014 van de Nintendo Switch getoond

Gelekt concept uit 2014 van de Nintendo Switch getoond

Concept lijkt erg op geruchten van voor de Switch-onthulling

Er zijn wat documenten uitgelekt bij Nintendo, en in een van die documenten is een concept van de Nintendo Switch uit 2014 te zien.

Opvallend genoeg heeft het concept veel weg van geruchten en fanart die vlak voor de onthulling van de Switch de ronde deden. In feite toont het concept een controllervormige handheld met daarop een scherm waarop games worden afgebeeld, en twee analoge sticks aan beide kanten.

Volgens de gelekte documenten zou de naam Switch in 2014 al definitief zijn. Het scherm had toen nog een resolutie van 480p. Van een dock om het apparaat op tv af te spelen was geen sprake - in plaats daarvan zou het apparaat draadloos met de tv verbinden en zo ook games kunnen afbeelden. Ook zou het apparaat 3DS-games af kunnen spelen.

De uiteindelijke versie van de Switch ziet er zoals bekend anders uit, maar het concept is gedeeltelijk intact gebleven. De Switch werd begin 2017 gelanceerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vreselijk concept.
  Die thumbsticks over het beeld heen.
  Dat gaat natuurlijk nergens over.
  Gelukkig is het dan ook een concept Switch. (Zet het maar even bij voordat het kritiek leger weer komt klagen.)

  Wel gek eigenlijk zodra je een drol lost die op mario lijkt en dit op Twitter zet stuurt Nintendo 1000 advocaten op je af, maar hier kunnen ze helemaal niks aan doen. En dit is nog wel gevoelige inside information.
 • @TommieNL
  Hahahahaha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren