1. Update: Aspyr werkt aan oplossing voor cross-play Jedi Academy

Update: Aspyr werkt aan oplossing voor cross-play Jedi Academy

Moet binnenkort al uitkomen

Aspyr, de ontwikkelaar van Star Wars: Jedi Academy, heeft aangekondigd bezig te zijn met een oplossing voor de onbedoelde cross-play tussen pc en console-gebruikers.

Eerder ontdekten pc-gebruikers de mogelijkheid om de online servers van consoles binnen te dringen. Hier maakten de pc-spelers bewust gebruik van om de consolespelers te kunnen inmaken. Aspyr heeft tegen USGamer gezegd dat er stappen zijn genomen om dit probleem op te lossen. De ontwikkelaar zegt in de verklaring zich bewust te zijn van de bug en dat ze al bezig met een oplossing die binnenkort uitkomt. Die oplossing gaat pc en consoles van elkaar scheiden.

Wanneer de onbedoelde cross-play-functie precies gerepareerd gaat worden, is nog niet bekend.

Star Wars Jedi Knight II Jedi Outcast

Oorspronkelijk bericht: Consolespelers van Star Wars: Jedi Academy worden volop ingemaakt door de meer ervaren pc-spelers. Dat komt door een onbedoelde cross-play mogelijkheid.

Star Wars: Jedi Academy kwam in 2003 uit op de pc. Afgelopen donderdag kwam de game voor het eerst uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het is eigenlijk niet de bedoeling dat pc spelers in de online servers van de console versie kunnen, gezien het feit dat die al zeventien jaar ervaring met de game hebben en muis en toetsenbord kunnen gebruiken voor de besturing. Toch hebben de pc-spelers een manier gevonden om de console-servers binnen te dringen. Het enige wat ze nodig hebben is een ip-adres van een console-server en ze kunnen aan de slag.

Volgens verschillende console-spelers dringen pc-gebruikers bewust de console-servers binnen de console-spelers in te maken. “Ik kwam dit weekend een server binnen waar een speler iedereen aan het afmaken was”, vertelt May Payment op Resetera. “Ik zag een Twitch-naam bij de spelerstag en besloot die op te zoeken. Toen zag ik dat die gewoon op pc aan het spelen was en iedereen inmaakte.” De stream is hieronder te bekijken.

Of ontwikkelaar Raven Software dit probleem gaat aanpakken is nog niet bekend. Star Wars: Jedi Academy is nu uit op pc, PlayStation 4 en de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Sneue mensen. Bewust ergens misbruik van maken om de ervaring voor anderen te verzieken.
  • @blue_blade_3
    Maar maar PCMR!

    Moet kunnen toch, dan moeten ze voor skillbased maar gewoon ranked spelen!
  • En ze doen dit met een 2003-versie? Draaide de multi-player daar niet op GameSpy of zo?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren