1. Console van Slightly Mad in de problemen door Google Stadia

Console van Slightly Mad in de problemen door Google Stadia

Investeerders pakken hun biezen

De ontwikkeling van Slightly Mad Studios' gameconsole Mad Box is onder druk komen te staan omdat belangrijke investeerders zich hebben teruggetrokken uit het project. Dat zou volgens marketingdirecteur Nathan Bell komen door de aankondiging van Google Stadia.

Het feit dat veel mensen niet eens weten dat Slightly Mad Studio, vooral bekend om Project Cars, bezig is met een gameconsole, zegt eigenlijk al genoeg. Met enige bombarie zijn de plannen voor een nieuwe console met de codenaam Mad Box begin dit jaar gepresenteerd, maar de kans dat deze alsnog op de markt komt, is aanzienlijk kleiner geworden vanwege de aankondiging van Googles gameservice Stadia.

Marketingdirecteur Nathan Ball heeft in een interview met PC Games Insider te kennen gegeven dat twee belangrijke investeerders zich hebben teruggetrokken. "Googles aankondiging van Stadia heeft ons project qua investeerders niet geholpen", aldus Bell. "We hadden een goede investering in zicht, maar het feit dat Google stelt dat 'de toekomst van gamen niet in een doos zit', heeft ons weinig geholpen."

Mad Box

In januari stelde CEO Ian Bell nog dat de 'Mad Box' (er is nog enige onenigheid over de consolenaam) "de meest krachtige console ooit gebouwd" moet worden en een resolutie van 4K meekrijgt.

Daarbij zou het ook virtual reality ondersteunen, met 60 frames per seconde per oog. Headsets zoals de Oculus Rift en HTC Vive worden ondersteund, alsmede allerlei accessoires voor pc, zoals vliegsticks en racewielen. De console zou binnen drie jaar verkrijgbaar moeten zijn.

Ook zijn er inmiddels renders van de controllers. Deze heeft een futuristische look, een touchscreen waarop onder andere een toetsenbord kan worden afgebeeld en triggers en paddles. De afbeeldingen van de controller zijn in onderstaande tweets te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • Zonder MEGA start capitaal ala sony / google / apple dat soort bedrijven ga je NO WAY een nieuwe console op de markt brengen die maar ook enigsinds kan concureren met sony of microsoft… never in a million years
  • Android en iOS komen in de buurt van de Nintendo switch omdat smartphones om het jaar uitkomen en beter hardware hebben

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren