1. Console-versies Blackout vergeleken

Console-versies Blackout vergeleken

In een analyse van Digital Foundry worden de console-versies van Blackout vergeleken. Uit de vergelijking blijkt dat met name de Xbox One-moeite heeft de beoogde 60fps te behalen.

Blackout maakt op alle consoles gebruik van een dynamische resolutie. De Xbox One-versie draait op maximaal 900p en de One X-versie op maximaal 2160p. De PlayStation 4-versie wordt in maximaal 1080p weergegeven en de Pro-versie 2160p via checkerboarding.

In de praktijk ligt de resolutie lager, waardoor met name de Xbox One-versie er minder scherp uitziet. De Xbox One X-versie is de scherpste versie met gemiddeld zo'n 1800p. De kijkafstanden van alle consoles zijn echter gelijk.

Tot slot wordt ook de framerate besproken, waar de Xbox One-versie wederom als slechtste uit de bus komt. Vergeleken met de andere versies weet de console de beoogde 60fps niet te behouden. In splitscreen daalt de framerate naar 30fps, maar hier en daar worden de frames afgesneden tijdens zware momenten.

Bekijk hieronder de gehele analyse.

In onze review bespreken we uitgebreid de multiplayer-, Blackout- en Zombies-modus. Jacco noemde Black Ops 4 'de innovatiefste Call of Duty sinds tijden.'

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Het is wel redelijk standaard geworden dat de Xbox One versie de zwakste is en de One X versie de sterkste. Op papier is dat ook de verdeling: One-Ps4-PS4P-OneX
    Het zou me verbazen als er nu nog games gereleased worden waar die volgorde gaat afwijken. Desalnietemin blijven die Digital foundry videos leuk om te kijken. Wel uitsluitend in 4K op het juiste scherm anders sla je net zo goed over.
  • @xevulutionx Ik vind het zelf opvallend dat ondanks de significante daling in resolutie de Xbox One-versie op een minder hoge framerate draait. Zal wel te maken hebben met optimalisatie, en niet zozeer met kracht.
  • @Jack O
    Ben ik met je eens. Ik vrees alleen daar dat men de gewone One bijna volledig lijkt te vergeten. En dat dit soort ietwat half werk vaker gaat voorkomen. Zelf geen last van want op de normale One heb ik al erg lang niet gespeeld.
  • Toch nu ik overal reviews en filmpjes van de game zie , heb ik wel zin om te knallen. Net als ieder jaar overigens en meestal denk ik na enkele weken: mwehh ben er wel klaar mee.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren