1. Taipei Game Show en Switch-productie beïnvloed door coronavirus

Taipei Game Show en Switch-productie beïnvloed door coronavirus

Virus blijkt ook invloed te hebben op de game-industrie

Het coronavirus beïnvloedt ook de game-industrie. De Switch-productie blijkt te lijden onder de uitbraak en de Taipei Game Show is uitgesteld.

De Taipei Game Show had eigenlijk volgende week moeten beginnen, maar de organisatie heeft besloten het evenement te annuleren vanwege de uitbraak van het virus. De komende dagen wordt een nieuwe datum voor ergens in de zomer bekendgemaakt - de locatie blijft hetzelfde. Jaarlijks komen er zo'n 320.000 bezoekers naar de show.

Tijdens een gesprek met investeerders afgelopen nacht liet Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa weten dat de productie van de Switch in China beïnvloed wordt door de uitbraak van het virus. Hij gaf geen details in de mate waarop het virus de productie van het systeem vertraagt. Het is dan ook nog onduidelijk of er een tekort kan ontstaan. Eerder deze week maakte Nintendo bekend wereldwijd meer dan vijftig miljoen exemplaren van de Switch te hebben verkocht.

Het coronavirus brak oorspronkelijk uit in Wuhan, China, en heeft op moment van schrijven wereldwijd meer dan 9000 mensen besmet en 213 mensen het leven gekost.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nu is het zeker over and out voor Nintendo.
 • @CyberFl

  Vind het hele gedoe wel een beetje overdreven. De normale griep dood veel meer mensen maar daar horen we nooit wat over.

  Waait wel over dit.
 • @CyberFl
  😂, laat Piet het maar niet lezen!
 • @Monojaxx

  Hij heeft het wss al gelezen.
 • @CyberFl

  Denk het niet, dan had je reactie al gemeld geweest ivm trolling😂.
 • @Monojaxx

  👀

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren