1. Crash Bandicoot 4 aangekondigd voor Switch, PS5, Xbox Series en pc

Crash Bandicoot 4 aangekondigd voor Switch, PS5, Xbox Series en pc

Gratis next-gen upgrade dan ook beschikbaar

Crash Bandicoot 4: It's About Time komt op 12 maart naar Nintendo Switch, PlaySation 5, Xbox Series X en S en pc.

Dat hebben Activision en Toys for Bob gisteren aangekondigd. Op PlayStation 5 en Xbox Series X kunnen spelers een 4k-resolutie en 60 frames per seconde verwachten. Ook worden er snellere laadtijden toegevoegd. 

Op PlaySation 5 is er 3D audio en worden de Activity Cards en haptic feedback van de DualSense ondersteund. Eigenaren van de PS4- of Xbox One-versie kunnen gratis een next-gen upgrade downloaden vanaf 12 maart.

Crash Bandicoot 4 verscheen vorig jaar voor PlayStation 4 en Xbox One. In de game vindt Crash vindt een mysterieus masker in een grot - het blijkt één van de Quantum Masks te zijn. Spelers moeten met Crash en zijn vrienden door verschillende dimensies en tijden reizen om Quantum Rifts tegen te houden. 

Zustersite Gamer.nl recenseerde de game en gaf een 9: "De kern van de Crash-franchise blijft in Crash Bandicoot 4: It’s About Time intact. Daarbovenop komen erg goed doordacht leveldesign, prachtige graphics en enkele vernieuwingen die de reeks naar het heden brengen. Hulde voor deze comeback waar het plezier op elk moment van afspat!"

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hee van deze game heb ik vorig jaar een code mogen ontvangen. Ik was vergeten dat ik die nog heb^^. Volgens mij zat ik ergens op de helft ofzo. Nou als ik ooit de PS5 nog krijg, dan ga ik wel verder met de next gen update.

  Vond de game overigens geen 9 waard. Eerder een 7,5 tot 8.
 • @Luigi1985

  Als je de helft gespeeld hebt kan je het niet ècht een eerlijk cijfer geven denk ik. Voor mij bestaat er geen betere of mooiere platform tot dusver, ook geen Mario. Een 9 zeker waard, super veel content met veel unlockables.
 • @RiRi

  Ik ben het niet helemaal met je eens. Als ik halverwege de game niet nagenoeg perfect vindt, dan zou ik m nooit een 9 geven.

  Een negen is een ontzettend hoog cijfer en die zou ik enkel geven als ik van het begin tot het eind extreem geniet van een game. Dat heb ik bij Crash niet gedaan (zeker niet tot het eind;)). Ik vond bijvoorbeeld de bossfights super irritant. Niet zozeer omdat ze soms lastig waren, maar ze waren gewoon saai of vervelend. Daarnaast had ik steeds het gevoel dat de besturing net niet helemaal 100% vlekkeloos aanvoelde. laat ik zo zeggen: de controle over Crash leek ik soms niet helemaal te hebben. Soms spring je zo ergens naast.

  Let wel dat dit mijn mening is en over cijfers kan je uiteraard eindeloos discussiëren. Ik vind bijvoorbeeld Super Mario, Donkey Kong Country, Celeste en misschien zelfs Rayman kwalitatief wel iets beter dan Crash, maar dat neemt niet weg dat ik Crash zeker goed vind.
 • @Luigi1985 Ik ben een enorme platformfan sinds Super Mario Bros. op de NES. Enkele van mijn favoriete platformgames zijn SMB3, DKC2, DKC:Tropical Freeze, Rayman (de eerste), Super Mario Galaxy 2, Rayman Origins en Super Meat Boy. Ik zit dus behoorlijk diep in het genre. Toch vind ik (de recensent in kwestie) Crash 4 een 9 waard :) De variatie in omgevingen en uitdagende gameplay gebaseerd op de oorspronkelijke Crash-games zorgen voor een enorm fijne ervaring. Maar inderdaad, smaken verschillen!
 • @MichelMusters

  Ik heb de recensie destijds wel gelezen en je draagt goede punten aan hoor.

  Ik vind de moeilijkheidsgraad idd een pluspunt, maar op gebied van besturing en de eerder genoemde boss fights vond ik t net iets minder dan mijn favoriete platform games (Super Mario Bros 3, Dkc Tropical Freeze, Celeste en Smg2).

  Ik ben misschien ook wel onbewust iets enthousiaster over Mario/DK etc. omdat ik
  die games al als zesjarige speelde. Alhoewel crash ook wel nostalgische herinneringen oproept. Was mijn eerste ps one game
  destijds.
 • @MichelMusters

  Hier ook een platformfan, en Crash 4 mag zeker een 9 hebben van mij.
  Van de originele trilogy ben ik een grote fan van deel 1.
  Ik had schrik dat ze hem iets te gemakkelijk zouden maken zoals Crash 3 maar jeeeeezus christus.
  Normaal speel ik alle Crash-games 100 % maar bij deze zakt de moed toch tot in mijn schoenen.

  Dus @ Luigi1985, als je ergens in de helft zit,,,maak je borst maar nat. Cortex Castle wacht op je ^^
 • @BadAsh

  Ik houd wel van een pittig spelleke. Ik pak m op zodra ik de PS5 heb.

  Ga over twee dagen aan de slag met een van de andere platformtoppers: Super Mario 3D World + Bowsers Fury.
 • @Luigi1985

  Het uitzien naar een PS5 is wat hopelozer geworden jammer genoeg.
  Na het schijnt hebben Apple en Huawei onderdelen gehord.
  Het tekort kan nu gemakkelijk oplopen tot eind 2021.
 • @Luigi1985

  Ok nouja meningen verschillen. Ik vond de bossfights juist wel veel beter geprogrammeerd dan eerdere delen en de besturing nagenoeg perfect aanvoelen. Een 7,5 is wel een beetje middelmatig/redelijk en dat is deze game verre van in mijn opinie. :) maar goed verschil moet er zijn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren