1. Creatief regisseur van Doom Eternal over de competitie met Animal Crossing

Creatief regisseur van Doom Eternal over de competitie met Animal Crossing

Meer dan een vreedzame co-existentie

Doom Eternal en Animal Crossing: New Horizons worden op dezelfde dag uitgebracht en dat kan leiden tot concurrentie. In een interview met Gamespot vertelt Hugo Martin, creatief regisseur van Doom Eternal, hoe hij hier tegenaan kijkt.

Dat Doom Eternal en Animal Crossing: New Horizons nogal van elkaar verschillen, is geen geheim. En toch concurreren beide producten min of meer op dezelfde markt, het zijn immers beide games. In een interview met Gamespot vertelt Hugo Martin, creatief regisseur van Doom Eternal, hoe hij hier tegenaan kijkt.

"Ik vind het geweldig, het is een prachtig voorbeeld van de diversiteit die tegenwoordig in games te vinden is. Eerlijk gezegd juich ik voor andere games en ontwikkelaars. Ik ben trots op de industrie waarin ik werk en het feit dat games compleet van elkaar kunnen verschillen, evenveel aandacht van de pers krijgen en toch op dezelfde dag kunnen verschijnen. Het is een prachtige tijd om een ontwikkelaar te zijn en ik kan niet wachten om Animal Crossing te spelen", verhaalt Martin.

Verder geeft de creatief regisseur aan dat liefde voor allerlei verschillende games heeft, of het nou om kleine onafhankelijke games gaat, of grote kaskrakers. Een van zijn favoriete spellen is bijvoorbeeld de indiegame Inside, maar hij vindt God of War ook geweldig. Welk spel de man uiteindelijk leuker vindt weet hij zelf ook niet, ook al zijn ze compleet verschillend.

Doom Eternal verschijnt op 20 maart voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia. De Switch-versie komt op een later, nog onbekende datum uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Animal Crossing is totaal geen match voor Doom Eternal. Misschien op de Switch, maar deze game speel je toch liever op een PC. Nintendo gamers gaan lekker aan de slag met AC.
  • Hugo Martin is een sieraad voor de industrie.
    Gepassioneerd geen poespas, top gast.
    No clip heeft een paar mooie interviews met hem.
    Voor de geïnteresseerden: https://youtu.be/LVLecokaRv4
    https://youtu.be/qBHIalb01ew

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren