1. Crossplay nu ook mogelijk in Player Unkown's Battleground

Crossplay nu ook mogelijk in Player Unkown's Battleground

Een goed teken voor crossplay-liefhebbers

Het is inPlayer Unknown's Battlegrounds voortaan mogelijk om met vrienden samen te spelen die niet op het zelfde platform spelen.

Er zijn steeds meer spellen die zich wagen aan crossplay en nu heeft ook PUBG bekendgemaakt dat ze crossplay gaan ondersteunen. Games als Fortnite, Rocket League, Smite en Dauntless gingen de populaire battle royale-game al voor. Het duurde even voordat ook Sony achter het idee van crossplay stond, maar langzamerhand verschijnt de optie in steeds meer games. Het feit dat Sony het nu ook voor PUBG toestaat wordt door vele gezien als een goed teken.

PUBG

Shawn Layden, hoofd van dertien ontwikkelingsstudio’s van Sony, gaf eerder in een interview met Gameinformer een toelichting over de crossplay-plannen van PlayStation. “We staan al langer open voor crossplay dan mensen denken, maar het is niet zo makkelijk als het omdraaien van een knop”, verklaart Layden.

Sony was eerst fel tegen crossplay-games. Ze wilden hun leden niet in een online-wereld laten spelen waar ze zelf geen invloed op hadden. Waar de omslag ineens vandaan komt is vrij duidelijk; volgens Layden hebben ze naar hun fans geluisterd. “Het was geen klein deel met een harde stem die dit wilde. Het was duidelijk belangrijk voor bijna al onze gebruikers”, aldus Layden. Sony staat dus officieel open voor crossplay.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren