1. Crunch-werkuren referentie in Red Dead Redemption 2

Crunch-werkuren referentie in Red Dead Redemption 2

Rockstar Studios-medewerkers laten hun stem horen in Red Dead Redemption 2

In de afgelopen tijd is er veel kritiek geweest over de crunch-werkuren die Rockstar Studios-medewerkers hebben moeten doorstaan tijdens de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2. Nu blijkt dat in Red Dead Redemption 2 ook een referentie is gemaakt naar de tachtig uur aan werkuren die wekelijks zijn gemaakt. Deze referentie is te vinden in de catalogus van de wapensmid in de game.
Red Dead Redemption 2

In de catalogus van de wapensmid van de game is bij de Cattleman Revolver, die de speler in het begin van het spel krijgt, het volgende onderschrift te vinden:

'Deze revolver is gemaakt door vakkundige werknemers die elke week urenlang werken voor weinig geld om je de beste revolver ter wereld aan te bieden. De revolver is gemaakt in een fabriek bij Worcester, Massachusetts.

Worcester is een realistische plaats net buiten Boston. Worcester ligt op de weg naar Andover, Massachusetts. Hier is de Rockstar Studios gelegen waar de medewerkers van Red Dead Redemption meer dan tachtig uur per week hebben gewerkt aan de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Ga dan weg of zeik niet.
  • @BrutalGamer je moet niet vergeten hoe goed je het hier hebt, als werknemer. Werknemers staan in Nederland heel sterk. Je hebt veel rechten en daarnaast nog een uitgebreid sociaal vangnet door onze verzorgingsstaat. Dat is in de VS net andersom. Daar wissel je niet zo snel van baan. Je hebt geen vangnet. En als je een gezinnetje hebt, wordt het nog lastiger.

    OT: Zou het niet toevallig zijn? Vind het wel grappig als ze het wel bewust hebben gedaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren