1. Geld wordt witgewassen met behulp van Counter-Strike-keys

Geld wordt witgewassen met behulp van Counter-Strike-keys

Handel in container keys wordt afgeschaft

Via de Counter Strike-blog laat het team achter de game weten dat container keys vanaf nu niet meer verkocht kunnen worden, omdat dit systeem werd gebruikt voor het witwassen van geld.

De reden voor deze verandering is volgens Valve dat “wereldwijde fraudenetwerken recentelijk zijn overgegaan op het gebruik van CS: GO-keys om hun winsten te liquideren,” aldus de blogpost. Ze stellen ook dat het nu lijkt alsof het grootste gedeelte van de handel die plaatsvindt gebaseerd is op fraude.

csgo

Dit geldt niet voor keys die al in het bezit zijn van gebruikers, deze kunnen nog steeds onderling of op de Steam Community Market verhandeld worden. Verder zegt het CS:GO-team dat er voor het grootste gedeelte van de gebruikers niks gaat veranderen, “sleutels kunnen alsnog gekocht worden om containers van de speler te openen,” zegt het team.

Ze eindigen door te zeggen dat ze realiseren dat dit ook een effect heeft op de spelers die de handel wel op een legitieme wijze gebruiken, maar dat het tegengaan van fraude een prioriteit is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren