1. Cultgame Noah's Ark staat nu op Steam

Cultgame Noah's Ark staat nu op Steam

Tijdelijk met korting te koop

De cultgame Noah's Ark is nu op Steam verkrijgbaar.

De game is nu tijdelijk met korting te koop voor 5,27 euro. Noah's Ark verscheen oorspronkelijk in 1992 voor de NES en staat bekend als een zogenaamd 'bijbelspel'. Spelers besturen in deze platformer Noah, die rondreist om verschillende dieren te verzamelen voor zijn ark.

In het spel bezoeken spelers onder andere Egypte, China en Rome. In de levels stijgt ondertussen het water, wat voor de nodige druk op de speler zorgt.

Hoewel de game niet per se bekend staat om diens kwaliteit, heeft het spel in de loop der jaren wel een cultstatus vergaard. Dat komt mede doordat de game gebaseerd is op een religieus verhaal, maar ook omdat het nooit in de Verenigde Staten is uitgekomen. Nintendo Amerika verbood namelijk om games met religieuze thema's op de NES uit te geven. In Europa gaf Nintendo wel toestemming voor de uitgave.

Het spel moet overigens niet verward worden met Super 3D Noah's Ark, een compleet andere game voor de Super NES dat nog meer populariteit geniet door diens aanwezigheid in een aflevering van Angry Video Game Nerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren