1. Studio van Cuphead werkt aan game met dezelfde 2D-stijl

Studio van Cuphead werkt aan game met dezelfde 2D-stijl

'Gave ideeën' voor volgende game van de studio

De producer en artist van Cuphead, Maja Moldenhauer, heeft in een video van Red Bull Gaming verklaard dat er binnen de studio van MDHR, veelbelovende ideeën zijn voor een volgende game. Volgens Moldenhauer wordt er gedacht aan een game met dezelfde handgemaakte 2D-stijl van Cuphead.

In juni 2018 gaf Moldenhauer aan bij Gamereactor dat de volgende game van MDHR dezelfde handgemaakte 2D-stijl bevat als dat van Cuphead. Het genre, tijdperk en gameplay kan gaan verschillen van Cuphead. De video van Red Bull Gaming biedt een interessante kijk achter de schermen over hoe Cuphead ontwikkeld is en de werkcultuur die zich bij de ontwikkelaar afspeelt.

In de video zegt Moldenhauer te genieten van de werkzaamheden die ze heeft bij de ontwikkelaar. "De ideeën die we voor de volgende game hebben zijn best wel gaaf", aldus Moldenhauer. Alhoewel Cuphead bekend staat als een moeilijke game, zegt Moldenhauer dat de nieuwe game 'anders en verfrissend' wordt vergeleken met de moeilijkheidsgraad van Cuphead

Dit jaar wordt de enige dlc- uitbreiding van Cuphead uitgebracht genaamd 'The Delicious Last Course'. Met deze uitbreiding wordt een nieuw personage, Ms. Chalice, toegevoegd evenals nieuwe wapens en eindbazen.

Cuphead is verkrijgbaar op pc en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Vet! Zou me niet verbazen als dit de volgende studio is die wordt toegevoegd aan de stal van Microsoft.
 • @That Mr Awesome
  Dat zou een prima zet zijn gezien de kwaliteit so far.
 • @xevulutionx
  Zeker. Moon Studios (van Ori) hetzelfde verhaal. Twee talentvolle indie-ontwikkelaars die voor het oprapen liggen voor ze, zo lijkt het althans.
 • @That Mr Awesome

  Even in perspectief. Ze hebben dus 3 miljoen kopietjes verkocht op 1 console. Microsoft had eerder moeten toeslaan, maar nu betalen ze de hoofdprijs. Het zou kunnen, maar denk niet dat Microsoft het doet. Denk dat ze grotere exclusives nodig hebben en willen kopen.

  Deze studio weet nu ook wel dat ze meer dan 3 miljoen kunnen verkopen multiplatorm voor een game ala cuphead voor 20-30 per stuk. Dat is ruim 60 miljoen omzet op 1 game. Willen denk ik wel minimaal 300 miljoen voor een overname en minimaal 70 miljoen voor exclusieve rechten op de game.

  Voor deel 1 hebben ze niet eens 1/10 van dat gekregen waarschijnlijk.
 • @Newgamessuck

  MS had inderdaad eerder toe moeten slaan, maar voor mij persoonlijk maakt het weinig uit. Als er maar weer zo'n soort game als Cuphead uitkomt op de X1, dan ben ik tevreden! Laat die DLC trouwens ook maar komen!
 • @Newgamessuck
  Het klinkt logisch wat je zegt, maar tegelijkertijd heb ik werkelijk geen idee hoe zoiets in zijn werk gaat. Wellicht dat er voorafgaand aan Cuphead al wat eerste afspraken zijn geweest.

  Anyway, vooral positief dat ze een nieuwe game kunnen gaan maken, exclusive of niet.
 • @That Mr Awesome

  Het kan ook zijn dat ze niet willen overgenomen worden. Kijk bijvoorbeeld naar Insomniac Games.
 • @Don Carpaccio
  Uiteraard! En zo zijn er talloze scenario's. Lijkt me wel heel interessant om eens inzicht te krijgen in zulke processen en de visies van de studio's.
 • Ik ben benieuwd! Cuphead is een topgame!
 • @Piet S.
  Ik had bijna een Xbox gekocht voor alleen deze game, haha. Was toen €150,- maar was een beetje bang dat ik het nooit meer zo gebruiken na die game.
 • Nice meer van dit is altijd welkom!
 • ALs ik het goed begrijp is de studio nog niet van Microsoft. Betekent dat dan dat er nog ergens een mogelijkheid bestaat dat ie nog naar de andere consoles kan komen?

  Lijkt me echt een vette game.

  Ik las laatst dat ie ook voor de Mac is uitgekomen, maar ik vind het niet fijn om achter de computer te gamen. Zit liever lekker op de bank.
 • @Luigi1985

  Volgens mij heb ik ergens gelezen dat ze een console exclusive deal met MS hebben.
 • @Luigi1985

  Cuphead zal niet naar andere consoles komen, maar hun volgende game zou zomaar kunnen! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren