1. Cutscenes in Cyberpunk 2077 zijn in first-person

Cutscenes in Cyberpunk 2077 zijn in first-person

Ervaar het verhaal zo intensief mogelijk

De cutscenes van Cyberpunk 2077 zijn volledig in first-person. In The Witcher 3, de vorige game van ontwikkelaar CD Projekt Red, waren deze in third-person.

Cyberpunk 2077 wordt, in tegenstelling tot The Witcher 3, volledig in first-person gespeeld. Het is nu ook duidelijk dat ook alle cutscenes in first-person zijn. Dit kwam voor veel fans als een verrassing, aangezien de eerste cutscene-beelden wel in third-person waren. Op de website van Cyberpunk 2077 is een topic aangemaakt dat deze kwestie behandelt. Een gebruiker heeft het officiële Facebook-account van Cyberpunk 2077 benaderd en gevraagd of de geruchten waar zijn. Het Facebook-account van de meest geanticipeerde game van 2020 reageerde met de boodschap dat alle cutscenes inderdaad in first-person zijn, zelfs de seksscènes.

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red hecht veel waarde aan de beleving van het spel, dit is volgens hen ook de reden dat alles cutscenes vanuit een first-person-perspectief gezien worden. Dit betekent dat de spelers hun personage, die ze helemaal zelf hebben gepersonaliseerd, maar weinig terug gaan zien. Spiegels en bewakingscamera's lijken één van de weinige manieren om je eigen personage na het personaliseren te bewonderen.

Hier lees je alvast alles over Cyberpunk 2077.

Cyberpunk 2077 verschijnt 16 april 2020 voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Stadia

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Jammer dat je niet kan kiezen tussen 1st en 3rd person…
  ik word altijd zo misselijk van first person cutscenes omdat ze elke beweging van het hoofd van het personage willen nabootsen.
  Als ze in ieder geval het beeld stil houden zou het misschien meevallen.

  Overigens kan ik soms wél tegen 1st person gameplay en soms niet.
  Bij Halo, Portal, No Man's Sky en Minecraft heb ik nergens last van, maar bij DOOM (nieuw en oud), Dishonored en Half Life en nog vele anderen wordt ik zo ziek als een hond…
  Ik weet dat dit iets met field of view te maken heeft, maar weet niet zeker op welke stand deze dan moet staan.
 • @mole28
  Dan zou ik zeker geen GTA of RDR2 in first person spelen als ik nou was. Ragdoll effect maal twee.
 • @mole28 bij een seksscène zal het beeld waarschijnlijk niet stil worden gehouden 😉
 • @obi-twan kenobi
  Hahaha :P
 • @mole28
  Misschien helpt dit:
  https://www.howtogeek.com/241285/why-video-games-make-you-feel-sick-and-what-you-can-do-about-it/
 • @Erik07
  Bedankt, zitten wel wat dingen bij die ik ga proberen!
 • Deze game gaat uiteindelijk zo gedowngrade worden. No way dat het alle beloftes waarmaakt en grafisch zo goed is als dat ze tot nu toe hebben laten zien.
 • Jammer… ben sowieso geen fan van first-first-person, maar dat nu ook de cutscenes in first-person zijn, is een teleurstelling. Zie graag mijn personage met de wapens en kleding die ik voor hem gekozen heb. Zeker cosmetische aanpassingen zijn nu overbodig wat mij betreft.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren