1. CD Projekt Red stelt Cyberpunk 2077-stream uit naar 25 juni

CD Projekt Red stelt Cyberpunk 2077-stream uit naar 25 juni

'Er zijn belangrijkere discussies gaande'

Het Cyberpunk 2077-evenement 'Night City Wire' wordt nu pas op 25 juni gehouden.

De livestream met nieuwe beelden van de aankomende game zou eerst op 11 juni worden uitgezonden. "Er zijn op dit moment belangrijkere discussies gaande en we willen dat die gehoord worden. We zijn volledig tegen racisme, intolerantie en geweld. Black Lives Matter", aldus ontwikkelaar CD Projekt Red.

Cyberpunk 2077 is een groots opgezette actie-rpg waarin spelers een futuristische stad genaamd Night City verkennen. Het spel is van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red. De game verschijnt op 17 september voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, en moet uiteindelijk ook naar Google Stadia komen.

De afgelopen dagen werd in verschillende steden in de VS geprotesteerd, nadat Amerikaan George Floyd overleed tijdens een hardhandige arrestatie. Een agent drukte minutenlang een knie op zijn keel. Diverse bedrijven binnen de game-industrie hebben hun steun uitgesproken richting de zwarte, Amerikaanse gemeenschap. Ook zijn er diverse aankondigingen en evenementen uitgesteld, waaronder Sony's PlayStation 5-onthulling.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dus omdat er demonstraties zijn tegen racisme wordt een stream van een game die hier volledig los van staat verzet? Ik waardeer het respect maar ergens bekruipt mij het gevoel dat dit puur om angst gaat.
 • @benjaminben

  Ik kan dit inderdaad ook moeilijk plaatsen: waarom zouden de protesten de stream in de weg staan? Mocht het nou om een game gaan waar racisme een rol speelt (denk aan Mafia 3) dan zou ik het me misschien nog kunnen voorstellen, maar zie nu helemaal geen verband…

  Zoals benjaminben zegt, ik waardeer het respect, maar kan deze beslissing niet plaatsen.
 • @Gewoonfox

  Nou precies dat idd, er zullen heus wel rassen-kwesties in een game als CP verwerkt zitten, ook TW was hier niet vies van. En wellicht dat deze stream net enkele missies bevat die zich juist op dit onderdeel richten. Wie weet dat ze nu de tijd nodig hebben om een gameplay onderdeel te fixen die dit onderwerp nog even uit de weg gaat.

  Mocht dit alles niet het geval zijn, dan vind ik dit een bijzondere en wel erg onderdanige beslissing (los van dat ik de getoonde respect kan waarderen, al moet dit dan wel oprecht en niet vanwege angst voor backlash zijn).
 • @Gewoonfox

  In Cyberpunk spelen zulke thema's ook zeker een rol. Maar dit is simpelweg een mix tussen respect voor wat er aan de hand is, niet ondergesneeuwd willen worden door al het nieuws , het is positief voor het imago van het bedrijf en, zoals je al zei, nu een gewelddadige game tonen met veel discriminatie, onderdrukking en racisme zal bij veel mensen in het verkeerde keelgat schieten. Hopelijk is de eerste de belangrijkste voor veel bedrijven, maar het zal per bedrijf verschillen welke het zwaarste weegt en of het puur om PR gaat.
 • @Rau the Legendary

  Hoe mooi zou deze wereld zijn als we gewoon eens zouden kappen met het beoordelen van elkaar op uiterlijk en cultuur. Ik snap daar sowieso geen reet van. Ikzelf heb rood haar (geen idee waarom het zo heet, tis meer bruin/oranje :)), en hier als kind (en als volwassene ook) best wat vervelende opmerkingen door naar mijn hoofd geslingerd gehad, alsof ik deze kleur zelf uitgekozen heb. Ondanks de 'spring eens op groen', 'het is geen carnaval meer', 'het WK voetbal is voorbij' en de bleekscheet-opmerkingen ben ik nooit gepest omdat ik het allemaal maar liet gaan en ze niet de reacties gaf waar ze op uit waren. Toch heb ik nooit begrepen waarom ik kutopmerkingen naar mijn hoofd kreeg/krijg, omdat ik toevallig een wat zeldzamer uiterlijk heb. Hoezo moet dit wat uitmaken? Het zegt toch geen reet over mij als persoon? Het feit dat het onderling verschillen in uiterlijk aan kan zetten tot pesterijen en zelfs haat is en blijft gewoon in en in triest.

  Maar toegeven aan de grote schreeuwers (wat CDPR nu een beetje lijkt te doen, en zij zijn niet de enige) die overal problemen van maken en aanstoot aan geven is ook iets waar ik een hekel aan heb. Een game is altijd nog fictief, net als films en boeken. En het wordt tijd dat sommige mensen dit eens in gaan zien.

  p.s. waarom worden pestkoppen in films vaak geportretteerd als roodharigen? De media heeft nooit begrepen dat dit meestal andersom het geval is gok ik :P WTF
 • @benjaminben
  Mensen zoeken altijd een belediging gebaseerd op uiterlijk wetende dat dit voor velen veel pijn zal doen.

  Ik weet nog wel op de middelbare school dat een meisje uit mijn klas een grap maakte over mijn lengte (ben niet heel lang), waar ik geen moeite mee heb. Maar toen ik grap terugmaakte over haar gewicht moest ze huilen.

  Ik denk altijd maar zo; als iemand je moet beledigen n.a.v. je uiterlijk, dan hebben ze de discussie bij voorbaat al verloren. Gebrek aan intelligentie wat mij betreft.
 • @blue_blade_3

  haha mooi hè dat hypocriete gedrag. Eerst zelf beledigen en daarna keihard janken wanneer je zelf iets op je bordje krijgt :p Het zijn echter naar mijn beleving wel vaak de mensen die zelf een uiterlijk hebben waar weinig op aan te merken valt die dit soort opmerkingen uitdelen. Óf ze zijn zelf ook niet moedersmooiste of hebben bijzondere uiterlijke eigenschappen maar zijn toevallig populair omdat niemand ze wat durft te maken (de personen met zo'n onzekere 'ik klap je op je bek als je wat hebt' mentaliteit). Aah man wat heb ik een hekel aan dit soort mensen, ook online tijdens het gamen hoor, van die knakkers die het nodig vinden alles en iedereen z'n moeder te beledigen omdat zij niet voldoende presteren (in hun ogen). Laat mekaar gewoon in de waarde denk ik dan.
 • @benjaminben
  Die online helden zijn inderdaad wel echt verschrikkelijk. Ik weet nog wel dat ik een keer bij overwatch helemaal verrot gescholden werd omdat ik met een hero speelde waar een ander niet over te spreken was. Gast bleef schreeuwen en ging ook mijn Engels bekritiseren. Heb hem gewoon op mute gezet toen. De sukkel haha
 • Ben bang dat het diep verankerd in de mens zit om de ander te beoordelen/veroordelen op basis van uiterlijke kenmerken. Opvoeding speelt hierbij een belangrijke rol: door bijvoorbeeld memes over soulless gingers denken mensen dat het in orde is hier opmerkingen over te maken. Zodra deze als kwetsend worden ervaren (door mensen als Benjaminben), dan klinkt vaak het verwijt: stel je niet aan, het is toch maar een grapje? Hetzelfde geldt overigens voor de Zwarte Pieten-discussie: voorstanders van Zwarte Piet halen er allerlei argumenten bij (het is een kinderfeest, kinderen discrimineren niet, het is onze cultuur, hij is zwart door het roet, etc.) maar gaan volledig voorbij aan het feit dat deze culturele uiting voor sommige landgenoten nodeloos kwetsend is… En tuurlijk, kwetsen is in principe niet verboden. Ook beledigen is ons goed recht. Het is alleen de vraag of je dit ook moet willen doen: als iets mag, dan hoeft het nog niet.
 • Hoe erg ik deze situatie ook vind we slaan wel door. Of het uitstellen van deze presentaties de ellende gaat oplossen in de wereld.
 • @smaakmaker nee dit gaat niet de ellende oplossen in de wereld.
  Maar het is wel een manier om er voor te zorgen dat we onze ogen er even niet voor kunnen sluiten.
  Door al deze acties moet iedereen wel zijn/haar aandacht vestigen op dit wat er nu gebeurd en juist doordat het (maar eventjes zelfs) vervelend is kunnen we die momenten bij iedereen creëren.

  Zelfs hier even in het reactie gedeelte van insidegamer staan we er bij stil en wie weet was dit net de trigger voor iemand om er toch nog wat dieper over na te denken en wellicht actie te ondernemen.
 • Dank je wel corrupte politie van Amerika. Je hebt een dikke butterfly effect gecreëerd die wereldwijd alles verpest.
 • @mightybundy

  Gelukkig hadden we nog niet een ander wereldwijd probleem dat nu grotendeels naar achter geschoven lijkt te zijn :P
 • @benjaminben Ja nu horen we daar opeens helemaal niks meer over.XD Zo zie je hoeveel macht de media heeft op de wereld.
 • @mightybundy
  Denk dat het "succes" Amsterdam niet bepaald naar achter wordt geschoven. Ik snap echt niet dat mensen daar zo dicht op elkaar zijn gaan staan.

  Je weet bij voorbaat ook dat deze mensen niet thuisblijven als ze ziek worden. Want als ze logisch na hadden gedacht, hadden ze daar sowieso niet gaan staan.
 • Volgens mij gaat het er nu meer om dat je als bedrijf kwalijk aangekeken word als je iets niet uitstelt. Dit staat compleet los van de demonstraties. Vind het goed dat er aandacht is voor dit probleem maar om nu zo wat alles uitgesteld te zien worden gaat wel ver.
 • 11 juni leek anders wel realistisch
 • Ik vind het prachtig dat er stil word gestaan bij wat er gebeurd in de wereld.. Maar waarom word het nu ineens zo breed uit gemeten? Dit speelt al zo lang. En daarbij tellen alle levens. Wit, zwart, geel, groen het maakt niet uit. Hoe lang worden er al kinderen uit gebuikt? Hoe lang is er al honger? Hoe lang worden er al vrouwen verhandeld? Hoe lang worden er al mensen de grens over gesmokkeld en uit gebuit.

  Wat ik er van vind is dat het hypocriet is om nu te doen alsof je er om geeft omdat het in de media is. Zielig gedrag is dit.. Schaapjes, allemaal.

  Waarom zien de mensen die dit zo belangrijk vinden de rest niet wat afspeelt in de wereld? En waarom laten jullie je daar niet over uit? Of zijn de kinderen die sexueel misbruikt worden minder belangrijk?

  Echt, ik vind het prachtig en goed dat er bij word stil gestaan.. Maar hoe iedereen zich opstelt overal ter wereld is hypocriet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren