1. Cyberpunk 2077 heeft 'cool' statistiek

Cyberpunk 2077 heeft 'cool' statistiek

Want waarom ook niet?

CD Projekt Red heeft tijdens de E3 meer details losgelaten over Cyberpunk 2077. Zo bestaat er een 'cool-statistiek' voor personages.

Net zoals de vertrouwde rpg-statistieken is de 'coolness' in Cyberpunk 2077 voor personages vergelijkbaar. Deze cool-statistiek heeft effect op het verdere verloop van het spel, maar wat dit exact verder inhoudt is nog onduidelijk. Wel is het bekend dat dit een statistiek is die verder uitgebouwd kan worden.

Het verhaal van Cybperpunk draait, zoals eerder werd gedeeld door CD Projekt Red, om het hoofdpersonage V. De game speelt zich af in een fictieve stad genaamd Night City die gevestigd is in een oligarchische samenleving, waar geweld aan de dagelijkse orde is en waar veel armoede heerst.

Een releasedatum voor Cyberpunk 2077 laat nog op zich wachten. Vooralsnog is de verwachting dat de game op Xbox One, PlayStation 4 en pc zal verschijnen.

Cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Gisteren de film Blade Runner 2049 gezien, het scenario lijkt er erg veel op. Vooral het hoofdpersonage K (Ryan Gosling) lijkt erg veel op V. Vind ik niet erg, de film is top.
 • @DonEnzone
  Klopt inderdaad. De setting heeft ook veel weg van het Dredd universum.
 • Ik ben een groot liefhebber van de Blade Runner films en miste juist enorm de sfeer uit die films in de trailer van Cyberpunk. De trailer toont, naar mijn mening, 'lege', inwisselbare figuren met wat opsmuk om ze er stoerder uit te laten zien, terwijl ze juist op een of andere manier kinderachtig en nietszeggend aandoen. De stad is ook veel te licht en zonnig, niet grauw en somber, zoals in Blade Runner. Een van het weinige dat Blade Runner achtig aandoet is de auto van wat lijkt een hoofdpersonage (wie naar mijn mening de trailer voorziet van een zeer saaie, generieke voice-over, wat een 'karakterloze' stem is dat, als ik dat zo kan zeggen. Ik hoop niet dat dat de stem is van het speelbare personage).

  Vooralsnog ben ik teleurgesteld, ik hoopte stiekem op een soort van speelbare Blade Runner (qua sfeer en stijl), maar aan de andere kant snap ik dat het niet Blade Runner The Game heet en dat dus ook niet kan verwachten en daarnaast is de ontwikkelaar van het spel geen amateur, dus ik verwacht eigenlijk niet dat ze minder leveren dan wat er mogelijk is. Maar sfeer vind ik erg belangrijk en deze trailer doet mij veel te speels en licht aan. Als ik niet zou weten dat CD Project Red dit spel maakt zou ik aan de hand van de trailer hebben gedacht dat 't misschien een Ubisoft spel zou zijn.

  Maar ik hou hoop, het zou toch eigenlijk niet anders kunnen dan dat dit een supervet spel wordt, gezien de ontwikkelaar.
 • @MiniBabyBell ze houden de stijl van het boek Hardwired aan en halen veel van de stijl van Cyberpunk 2020.
  De kritiek van het is veel te licht en bla die bla. Zoals je zelf al zegt, het moet geen Blade Runner The Game worden. Als je een sfeer van hypocrisie wilt wegzetten, is juist daglicht 1 van de grootste. Daarnaast kan Cyberpunk prima in een lichte wereld blijven, kan best zijn dat dan de wereld wat minder actief is. Zodra de avond valt, dan kan er veel meer gebeuren.

  Je leest dezelfde kritieken overal, terwijl er nog zo weinig bekend is van het spel. Het is alsof ik een put hoor echoën over het internet.
 • @DonEnzone

  Sorry man, het is niet zo dat ik op andere websites heb gelezen over het spel, andere kritieken of opmerkingen (naast de twee boven die van mij op deze website) ben ik dan ook niet tegengekomen. Als ik had geweten dat wat ik vind ook door (kennelijk) anderen al veelvuldig is gemeld, had ik mijn reactie voor me gehouden. Het is puur mijn mening aan de hand van de trailer, wat anderen ervan hebben gezegd of vinden weet ik dus niet.

  Wat ik van het spel heb meegekregen is behalve de trailer en soms wat plaatjes op deze website, niks. Dat ze het boek Hardwired aanhouden wist ik niet (ik ken het boek verder ook niet). Dat het losstaat van Blade Runner ging ik wel vanuit. Bij het aankondigen van de game en het tonen van wat plaatjes hoopte ik gewoon op een vette, donkere, dystopische wereld die een beetje in lijn ligt van Blade Runner (qua sfeer en stijl). Bij de term cyberpunk is dat nu eenmaal (donker, dystopisch) waar ik aan denk, uiteraard ook omdat ik Blade Runner erg gaaf vind. De trailer is voor MIJ dus teleurstellend. De personages met hun rare kapsels en fratsen lijken er in MIJN OGEN eerder zo bij te lopen omdat het een stel opstandige pubers zijn dan dat het figuren zijn die zo afgestompt zijn door de harde, grauwe maatschappij dat het ze geen moer kan uitmaken hoe ze eruit zien. Het doet gewoon niet echt dystopisch aan maar meer als een verkleedfestijn, en juist op dat eerste hoopte ik.

  Natuurlijk heb je gelijk dat er nog van alles kan gebeuren en er weinig bekend is over het spel. Nogmaals, ik gaf enkel mijn reactie op de trailer en een reactie op het vermelden van de film Blade Runner die je noemde.

  Hopelijk wordt het spel supervet.
 • @MiniBabyBell Dit was ook meteen mijn eerste reactie. Er komt echter een volledige Day, night cylce in met de nodige weerseffecten (mist, onweer, regen, etc.) dus de blade runner sfeer die we willen zien yal ongetwijfeld komen. In een interview van angryjoe met Mike Pondsmith wordt er meer over de sfeer gesproken, zal je vast interessant vinden :)
 • @Proximiton

  Bedankt voor de tip! Zojuist het interview teruggekeken en het was inderdaad interessant. Hoop dat 't vooral de richting opgaat van de oudere trailer (die ook deels voorbij komt tijdens het interview), met die vrouw met de messen aan d'r armen, dan de nieuwe trailer. We gaan 't zien. Goed weekend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren